«Χωρίς ιδιαίτερες ακρότητες μπαίνει ο Μάρτης, αν και πέφτει πρόσκαιρα η θερμοκρασία. Τοπικές θα είναι οι χιονοπτώσεις και θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά».

Αυτό είναι το σχόλιο στο Twitter του διευθυντή της ΕΜΥ, Θ. Κολυδά, για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Την ανάρτηση συνοδεύει η πρόγνωση καιρού της Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσίας για τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου και τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Ειδικότερα:

Σάββατο 27-02-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θράκη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς και στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Κυριακή 28-02-2021

Στη βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και πρόσκαιρα το βράδυ στο νότιο Ιόνιο όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αρχικά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Δευτέρα 01-03-2021 και Τρίτη 02-03-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Την Τρίτη το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση τη Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τετάρτη 03-03-2021

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Κρήτη τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως τα κεντρικά και τα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες.