Τον δικό της αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 15χρονη Ζωή, μια κοπέλα από τα Χανιά η οποία αντιμετωπίζει από τη στιγμή της γέννησής της σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το κορίτσι όπως ανέφερε συγγενής της στο newsbeast.gr γεννήθηκε με σύνδρομο VACTERL. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως σπάνιο σύνδρομο, με συχνότητα εμφάνισης 1/10000 έως 1/40000 γεννήσεις, άγνωστης αιτιολογίας το οποίο αφορά σε συγγενείς ανωμαλίες με καρδιολογικές, νεφρικές, ανατομικές και άλλες επιβαρύνσεις.

Η 15χρονη κοπέλα μετέβη με την μητέρα της στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε ένα χειρουργείο που θα της άλλαζε τη ζωή. Το ένα έγιναν τρία και παραμένει από τον Οκτώβριο του 2020 στο Children’s National Hospital, της Ουάσιγκτον.

Έχει υποβληθεί με επιτυχία σε δύο χειρουργεία και της απομένει το τελευταίο. Ωστόσο δυστυχώς η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο χρηματικό ποσό που χρειάζεται για το νέο χειρουργείο.

Η συγγενής της 15χρονης που μίλησε στο newsbeast.gr και παράλληλα προσκόμισε τις σχετικές με την υγεία του παιδιού βεβαιώσεις τόνισε πως το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι όποιος επιθυμεί να τη στηρίξει τον αγώνα που δίνει μέσω του σωματείου «Παιδική Χαρά» έτσι ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για να μπορέσει το κορίτσι να υποβληθεί στο νέο χειρουργείο που θα της αλλάξει τη ζωή.

Το μήνυμα της οικογένειας της Ζωής

«Με μεγάλη χαρά παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες την κινητοποίηση και ανταπόκριση του κόσμου στον αγώνα που δίνουμε για τη Ζωή! Έναν αγώνα δύσκολο που δίνει η Ζωή μας από τότε που γεννήθηκε για να κρατηθεί στη ζωή… Το πιο συγκινητικό όμως δεν είναι η υποστήριξη όλων όσων μας γνωρίζουν και κάνουν το παν για τη μικρή μας, αλλά όλη η υποστήριξη, το ενδιαφέρον και η αγάπη που δεχόμαστε από ανθρώπους άγνωστους, που νοιάζονται σαν να είναι δικοί μας άνθρωποι» επισημαίνει η οικογένεια της κοπέλας και προσθέτει:

«Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά σε όλη τη βοήθεια που μας δίνετε/ Σας ευχαριστούμε πολύ από τα βάθη της καρδιάς μας για τη συμπαράσταση αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη στην έκκληση που κάνουμε ώστε να συγκεντρώσουμε το ποσό του χειρουργείου. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, όμως με τις δικές σας ενέργειες μας δίνετε ελπίδα. Όταν φτάσουμε στον τελικό μας στόχο, θα βγάλουμε επίσημη ανακοίνωση. Μέχρι τότε όμως ο αγώνας μας συνεχίζεται… Και η παραμικρή βοήθεια για εμάς είναι τεράστια. Έστω και μια κοινοποίηση μπορεί να βοηθήσει ώστε να ακουστούμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ».

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει τη Ζωή μπορεί να βρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες στη σελίδα του σωματείου της Παιδικής Χαράς.  

Τις φωτογραφίες παραχώρησε στο newsbeast.gr η οικογένεια της Ζωής.