Ένας 80χρονος άντρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας Μήδεια που σαρώνει τη χώρα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του σε χωριό της Εύβοιας.

Πρόκειται για 80χρονο από το χωριό Τρούπι, σε υψόμετρο 250 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του καθώς η χιονόπτωση ήταν σφοδρή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας είχε ειδοποιήσει ότι αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, σήμανε συναγερμός χθες ωστόσο ήταν τόσο δύσκολη η πρόσβαση που στάθηκε αδύνατον να προσεγγίσουν οι δυνάμεις με αποτέλεσμα όταν έφτασε εκεί η βοήθεια να είναι πλέον αργά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε αναπνευστικά προβλήματα, χρειαζόταν οξυγόνο και δεν υπήρχε ρεύμα.

Σημειώνεται πως τραγική κατάληξη είχε νωρίτερα η επιχείρηση διάσωσης που στήθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου για έναν 56χρονο κτηνοτρόφο.

Ο 56χρονος αγρότη ο οποίος βρισκόταν στο ποιμνιοστάσιό του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου μαζί με το γιο του και έπεσε νεκρός μπροστά στα μάτια του γιου του. Ο 56χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπέστη πιθανότατα έμφραγμα και άφησε την τελευταία του πνοή στο ποιμνιοστάσιό του.

Στις 09:30 το πρωί ο γιος του 56χρονου ειδοποίησε τις αρχές ότι ο πατέρας του είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.

Κλιμάκιο της πυροσβεστικής από το Τζερμιάδων πλησίασε με δύο οχήματα και 5 υπαλλήλους το ποιμνιοστάσιο, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Οι πυροσβέστες, μάλιστα, χρειάστηκε να καλύψουν μια μεγάλη απόσταση με τα πόδια.