Επείγουσα αεροδιακομιδή ενός μωρού μόλις 5 ημερών, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, έγινε χθες από νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας σε νοσοκομείο της Αθήνας με τη συμβολή του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Την Κυριακή, νωρίς το μεσημέρι, λάβαμε κλήση από το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, για μια επείγουσα αεροδιακομιδή ενός μωρού μόλις 5 ημερών, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, από Νοσοκομείο της Β. Ελλάδας σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Άμεσα μεταβήκαμε στο Νοσοκομείο με την Κινητή Μονάδα Νεογνών και Παιδιών του Οργανισμού, εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα, παραλάβαμε το μωράκι και με συνοδεία γιατρού, φτάσαμε στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου μας περίμενε αεροσκάφος του ΕΚΑΒ, ειδικό για αεροδιακομιδές.

Μια γέφυρα αγάπης και ανθρωπιάς στήθηκε με επιτυχία χάρη στη συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού, του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού μας. Αυτή τη στιγμή το μωράκι βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ομάδας καρδιοχειρουργών στην Αθήνα.

Τα αισθήματα που μας κατακλύζουν δεν περιγράφονται καθώς κάθε διακομιδή είναι μοναδική και ένας τεράστιος αγώνας ώστε το μωρό να φτάσει με απόλυτη ασφάλεια εκεί που πρέπει.

Τώρα οι ευχές και οι σκέψη όλων μας είναι δίπλα στο μικρό μας αγγελούδι και στην οικογένειά του…Θα είμαστε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν».

*φωτογραφία από το «Χαμόγελο του Παιδιού»