Πολύ εύκολα, όπως μαρτυρά και το τελικό 22-3, επιβλήθηκε η εθνική Ελλάδα πόλο Γυναικών της Σλοβακίας, στον προημιτελικό του προ-Ολυμπιακού Τουρνουά της Τεργέστης. Ουσιαστικά το παιχνίδι αυτό αποτέλεσε μια καλή… προθέρμανση πριν έρθουν τα πιο δύσκολα.

Απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν χρειάστηκε να φορτσάρει για να πάρει την πρόκριση και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο αυριανό (23/01, 19:00) ραντεβού με την Ολλανδία, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει εύκολα σήμερα το βράδυ το εμπόδιο του Καζακστάν.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δείξουν την ανωτερότητά τους σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Τεό Λοράντος μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριες, συμπεριλαμβανομένων των δύο τερματοφυλάκων, καθώς είχε τη σχετική δυνατότητα.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-5, 2-7, 0-6

Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:

Σλοβακία (Μίλαν Χένκριχ): Ντβοράνοβα, Κοβατσίκοβα 1, Χαλότσκα, Κβασνίτσοβα, Κιερνόσοβα, Σεντλάκοβα, Πέτσκοβα, Κάτσκοβα 1, Στανκοβιάνσκα, Μαϊλάτοβα, Κατλόβσκα 1, Κίσοβα, Χορβάτοβα

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 6, Τριχά 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Βασ. Πλευρίτου 4, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σταματοπούλου

(Φωτογραφία αρχείου)