Ικανοποίηση εισαγγελέων για την αποκατάσταση των αμοιβών τους

«Η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως εκδήλωση πλήρους συμμόρφωσης της Πολιτείας»


ΕΛΛΑΔΑ
14:25
27/06/2014
Ικανοποίηση εισαγγελέων για την αποκατάσταση των αμοιβών τους
1
loading

Την πλήρη ικανοποίησή του για την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων κατάργησης, ως αντισυνταγματικών, διατάξεων του νόμου 4093/2012, σε συμμόρφωση με όσα έκρινε το Μισθοδικείο για τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων, εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2013 το Μισθοδικείο έκρινε πως οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η υποχρέωση αναδρομικής επιστροφής (από 1η Αυγούστου 2012) των αποδοχών που νόμιμα είχαν εισπράξει, αντιβαίνει στα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει ότι «η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως εκδήλωση πλήρους συμμόρφωσης της Πολιτείας στα αιτήματα του συνόλου των δικαστικών λειτουργών και στη συναφή δικαστική απόφαση».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης «διατηρεί την ελπίδα ότι ανάλογη θα είναι η ανταπόκριση των πολιτειακών οργάνων, όσον αφορά στην ικανοποίηση και των επίκαιρων, εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων των λειτουργών της Δικαιοσύνης»..

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar daidalos

    Αντί να κάνει περικοπές με νόμους η κυβέρνηση, πρέπει να εισάγει νέα μισθολόγιο γ τον δημόσιο τομέα, αυτό οι δικαστές δεν θα μπορούν να το κρίνουν αντισυνταγματικό γιατί μόνο η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να καθορίζει το ύψος των μισθών κ όχι οι δικαστές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει