Με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να «βράζουν» από κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θέλησε να  κάνει αναφορά στην άρση των μέτρων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων θέλησε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, να είναι ξεκάθαρος  και σαφής.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και σαφείς. Η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων θα βασιστεί στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στοιχεία που η κυβέρνηση παρακολουθεί αναλυτικά και τα αξιολογεί. Αντιλαμβανόμαστε την προσδοκία των πολιτών για τις γιορτές που πλησιάζουν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία. Ο ιός παραμένει ανάμεσα μας. Η τήρηση των μέτρων αποτελεί το καθημερινό στοίχημα ζωής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δεν έχει παρατηρηθεί η βελτίωση που περίμεναν οι ειδικοί.

«Ίσως κάποιοι συμπολίτες μας να δείχνουν πιο χαλαρή διάθεση. Όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο πιο πολύ αποδίδουν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber