Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ταλανίζονται από τη χρόνια πάθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη, μάλιστα τα νούμερα αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό που οι ειδικοί κάνουν λόγω για μία σύγχρονη επιδημία. Σύμφωνα με στοιχεία από την Παγκόσμια Διαβητολογική Εταιρία πάνω από 370 εκατομμύρια άνθρωποι στο πλανήτη εκτιμάται ότι ζουν με τη πάθηση αυτή καθημερινά. Στην Ελλάδα έχουμε περίπου 1.000.000 διαγνωσμένους διαβητικούς ασθενείς ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από Διαβήτη και δεν το γνωρίζουν είναι εξίσου υψηλός.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η ημερομηνία αυτή τιμά την ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921.Ο εορτασμός  έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη πάθηση, στη πληροφόρηση καθώς και στην κινητοποίηση όλων για προληπτικές εξετάσεις.

Η ψυχολογική επιβάρυνση που δέχονται οι ασθενείς που πάσχουν από Διαβήτη είναι επίσης σημαντική, ιδιαίτερα στην αρχή όπου η συγκεκριμένη κατάσταση μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται διαφορετικοί και να τους αποκλείσει από ορισμένα πράγματα. Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως και η μεγαλύτερη γνώση και έρευνα που υπάρχει πλέον γύρω από το Διαβήτη επιτρέπουν στους ασθενής να παρακολουθούν με ακρίβεια την κατάσταση τους, να τον ρυθμίζουν και να ζουν πιο εύκολα και άνετα την καθημερινότητα τους.

Ορισμένες φορές μάλιστα οι προκλήσεις που δεχόμαστε μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για κάτι καλύτερο, μεγαλύτερο, που θα βοηθά πιο πολλούς να χαίρονται περισσότερο την ζωή. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της Σοφίας που ζει με τον Διαβήτη εδώ και τριάντα πέντε χρόνια και έχει ανοίξει το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ελλάδα diablue που είναι αφιερωμένο σε ανθρώπους με Διαβήτη.

Η diablue παρέχει σε άτομα που πάσχουν από Διαβήτη, προϊόντα που θα τους βοηθήσουν αισθητά να ζουν πιο εύκολα και να επιστρέψουν στην κανονικότητα τους. Θήκες αντλίας ινσουλίνης, εσώρουχα με τσέπη για αντλία ινσουλίνηςείδη επισήμανσης, αλλά και προϊόντα υπογλυκαιμίαςΗ diablue εξειδικεύεται σε προϊόντα, ιδανικά για άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και προσπαθεί να παρέχει μία τεράστια ποικιλία που να καλύπτει τις ανάγκες των πασχόντων. Μάλιστα τα ρούχα με τσέπη για την αντλία ινσουλίνης της Diablue έχουν κατοχυρωμένη την πατέντα σχεδίασης στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για την δημιουργία και κυκλοφορία τους στην Ελληνική Αγορά. Ενώ οι θήκες αντλίας ινσουλίνης της Diablue έχουν ειδική άδεια από τον ΕΟΦ για την κυκλοφορία τους στην Ελληνική Αγορά. Στο site θα βρείτε επίσης στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις & Πρόσφατα Άρθρα, χρήσιμα ιδέες και πληροφορίες για το Διαβήτη.

Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας αλλά και σε αυτούς που αγαπάτε όλα όσα χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες συνθήκες  της ζωής με Διαβήτη. Με πρωτοποριακά σχέδια για την Ελληνική Αγορά, αποφασίστε από τον χώρο σας, άνετα, διακριτικά και κυρίως με χιούμορ ότι θα συνεχίσετε τη συμβίωση με το Διαβήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το diablue.gr ή επικοινωνήστε στο 6970358715 ή με email: [email protected] και συμβιώστε με τον διαβήτη με τους δικούς σας πλέον όρους.