Μια μοιραία βουτιά στάθηκε η αφορμή να αλλάξει για πάντα τη ζωή ενός ζευγαριού και να συγκλονίσει τη ροδιακή κοινωνία. Από εκείνη τη στιγμή πέρασε ένας χρόνος. Ένα έτος κατά το οποίο ο Νίκος παραμένει καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο άλλα έχει στο πλευρό του την αγαπημένη του Ανθή.

Ο Νίκος Κοντού βούτηξε σε πισίνα ξενοδοχείου και χτύπησε. Το χτύπημα στον αυχένα του στέρησε τη δυνατότητα να μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Από τότε ξεκίνησε ένας αγώνας. Δώδεκα μήνες σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, δώδεκα μήνες που συνεχώς είχε δίπλα του την Ανθή.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο σχολείο. «Με τον Νίκο ήμασταν συμμαθητές στο σχολείο από τη  ΣΤ’ Δημοτικού, μέχρι την Α’ Λυκείου. Εμένα μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, το ήξεραν και στο σχολείο, δεν είναι τώρα να κρυβόμαστε. Εκείνος, μου έκανε τον δύσκολο» αναφέρει η Ανθή στη Ροδιακή και προσθέτει: «Ήμασταν 20 ετών, ήμασταν στην Αθήνα και οι δύο για τις σπουδές μας, και η κολλητή μου, η Δέσποινα που σήμερα είναι και κουμπάρα μας, κάθε φορά που τον έβλεπε μου έλεγε: ”ξέρεις  ποιον είδα;”. Όταν πια εμένα μου είχε φύγει εντελώς από το μυαλό, μου έστειλε μήνυμα και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Δεν το πήρα στα σοβαρά. Τελικά η Δέσποινα έπιασε το τηλέφωνό μου και του τηλεφώνησε. Από την επόμενη ημέρα είμαστε μαζί».

«Έτσι έτυχε, έτσι έγινε. Τώρα τελείωσε. Ό,τι σου συμβαίνει είναι γεγονότα. Τα γεγονότα καθορίζουν τη ζωή σου, αλλά το πώς θα τα διαχειριστείς, είναι απόφαση. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Η ζωή περνάει, εσύ αποφασίζεις αν θα πας μαζί της ή θα μείνεις πίσω» αναφέρει ο Νίκος μιλώντας για το ατύχημά του ενώ εξηγεί:

«Και πριν από το ατύχημα δεν ήμουν άνθρωπος που το έβαζε κάτω. Όμως αν μου έλεγες κάποτε ότι σε μια ημέρα θα τα χάσω όλα, θα έλεγα: ”δεν υπάρχει περίπτωση να το αντέξω”…  Όταν σου συμβαίνει κάτι τραγικό υπάρχουν διάφορες φάσεις που περνάς. Και τις περάσαμε όλες. Εγώ τους δύο πρώτους μήνες από το ατύχημα δεν ήξερα τι μου συμβαίνει».

«Κανένας δεν είχε συνειδητοποιήσει τι μας συμβαίνει. Προσπαθούσαμε για το καλύτερο, αλλά δεν ξέραμε ποιο είναι αυτό. Όλος ο κόσμος βλέποντας κάποιον σε αμαξίδιο νομίζει πως ο πρώτος του στόχος είναι να περπατήσει. Υπάρχουν όμως στάδια πριν να είναι αυτό καν σκέψη. Εμείς, ιδανικά είχαμε τις οικογένειές μας να μας στηρίζουν, είχαμε τους φίλους μας, είχαμε ο ένας τον άλλο, κι αυτά σε κάνουν να αισθάνεσαι ευγνώμων» αναφέρει η Ανθή.

Αναφερόμενος στο ατύχημα του επισημαίνει πως έπαθε κάταγμα στην αυχενική σπονδυλική στήλη. Ο 5ος αυχενικός σπόνδυλος μετατοπίστηκε και συμπίεσε τον νωτιαίο μυελό. «Ο νωτιαίος μυελός είναι αυτός που δίνει όλες τις εντολές. Την επομένη του ατυχήματος με χειρούργησε ο Δημήτρης Μακρής και τον ευχαριστώ πολύ. Μετά από περίπου έναν μήνα βγήκα από το νοσοκομείο της Ρόδου και ο πρώτος στόχος ήταν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Θέλαμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα εδώ στο σπίτι με τις οικογένειές μας, γιατί αυτό είχαμε ανάγκη ψυχολογικά. Είχαμε βάλει το κρεβάτι στη μέση εδώ στο σαλόνι για να βλέπω τη θάλασσα και είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα από νοσηλευτές και γιατρούς που έρχονταν στο σπίτι. Τα Χριστούγεννα ήταν η πρώτη ημέρα που σηκώθηκα από το κρεβάτι κι έκατσα σε αμαξίδιο. Όλα τα πράγματα είναι στη ζωή, κι ό,τι τύχει πρέπει να το αντιμετωπίζεις. Ο καθένας κουβαλά τον δικό του σταυρό, δεν είναι ότι ο δικός μας είναι πιο βαρύς. Η ζωή στο αμαξίδιο είναι απλώς διαφορετική. Κάνεις τα πάντα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ξαναμαθαίνεις τη ζωή» επισημαίνει.

Η Ανθή μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν σημειώνοντας: «Αυτό που έγινε μας έδεσε πιο πολύ. Εγώ ποτέ δεν του χάιδεψα τ’ αυτιά. Και ποτέ δεν άκουσα κάποιον που μπορεί να μου έλεγε πώς να του φερθώ. Ήξερα. Δεν άλλαξε τίποτα  στη συμπεριφορά μου. Είχαμε πολλές μικρές νίκες. Είχα πάρει ένα ημερολόγιο κι έγραφα ό,τι καινούργιο πετυχαίναμε. Εμείς οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε που ήμασταν και πριν. Αλλά δεν ήμασταν από την αρχή δυνατοί. Και θα γελάσεις και θα κλάψεις και θα χαρείς και θα τσακωθείς. Όπως όλα τα ζευγάρια».

Το ζευγάρι βγάζει βιντεάκια τα οποία ανεβάζει στον λογαριασμό του στο κανάλι του στo YouTube που ονομάζεται Rolling Ever After with Nick & Anthi. «Θέλαμε με αυτά να βλέπουμε την εξέλιξή μας και να δίνουμε δύναμη και σε άλλους. Δεν το είπαμε σε κανέναν. Απλώς ανεβάσαμε το πρώτο βιντεάκι. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Ανεβάζουμε νέο βίντεο κάθε Παρασκευή» τονίζουν ο Νίκος και η Ανθή.

Ο Νίκος σημειώνεται πως κάνει κολύμβηση στην πισίνα του «Ροδίων Παιδεία» και οι επιδόσεις του είναι ήδη σημαντικές. Τόσο σημαντικές που τον Ιανουάριο, αν όλα πηγαίνουν καλά, θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.