H γιγαντο-οθόνη έτοιμη. Το νέο καλοκαιρινό μενού του μοναδικού σκανδιναβικού εστιατορίου στην Αθήνα, που εντοπίζεται στη γειτονιά του Κεραμεικού, στο πιάτο. Τα Scapas (σκανδιναβικά tapas) μονταρισμένα. Αυτό το Σάββατο 10 Μαΐου το Safka σας περιμένει σε live σύνδεση με την Κοπεγχάγη να παρακολουθήσετε παρέα τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Το ξεχωριστό αυτό εστιατόριο λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο το 2012, με την ονομασία του να σημαίνει «φαγητό» στη φιλανδική αργκό. Η Φινλανδή ιδιοκτήτρια, Marika Koskinen, και ο σεφ αδερφός της, Samu Koskinen -ένας από τους άξιους πρέσβεις της μοντέρνας σκανδιναβικής κουζίνας με παραστάσεις από Νέα Υόρκη και Χονγκ Κονγκ- παρουσιάζουν στους επισκέπτες τους ένα λιτό κατάλογο γεμάτο εδέσματα από αγνές πρώτες ύλες και μαγειρική νοοτροπία του ευρωπαϊκού Βορρά που καταφέρνει να «παντρευτεί» άψογα με ελληνικές γεύσεις.


Στο Safka, ό,τι κι αν επιλέξετε, θα διακρίνετε τις φρέσκες πρώτες ύλες, οι οποίες, εκτός από τον τάρανδο, το σολομό, τα άγρια μανιτάρια και κάποια ιδιαίτερα ποτά που έρχονται από τη Σκανδιναβία, προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, εδώ μπορείτε να βρείτε σπάνια προϊόντα, όπως π.χ. κόκκινη ρόκα και δροσουλίτη από την Κρήτη.

Το μενού διαφοροποιείται τακτικά, ακολουθώντας τις εποχικές εναλλαγές, με τον υπέροχο καπνιστό σολομό (ίσως τον πιο εύγευστο στην Αθήνα) να παραμένει το μόνο σταθερό στοιχείο στο μεταβαλλόμενο παιχνίδι των εκλεπτυσμένων πιάτων, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις 35 ελληνικές, στην πλειοψηφία τους, εκλεκτές ετικέτες κρασιών της λίστας. Το Safka -το οποίο δεν εφησυχάζει ποτέ- ξεχωρίζει και για τα κυριακάτικα brunch (13.30-18.00) με ένα μενού που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσετε.

Tip: Κάθε Κυριακή 18.00-21.00 στο Safka μπορείτε να απολαύσετε live jazz blues ήχους μαζί με το δείπνο ή το κρασί σας συνοδεία Scapas (Σκανδιναβικά tapas).

Info

Τετάρτη-Σάββατο: 20.00-αργά, Κυριακή: 13.30-00.00

Τιμή: Από 25-30 ευρώ/άτομο

Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82 & Πηλέως, Αθήνα

Τηλ. +30 210 5243340

[email protected]

www.safka-athens.gr

www.facebook.com/safka.athens



Μάθε τα πάντα για την Αθήνα και τα καλύτερα στέκια της κατεβάζοντας δωρεάν το Athens by GreekGuide.com!