Έντονη κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από το απόγευμα της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

Το φαινόμενο, αυτή την ώρα, πλησιάζει την Αττική και οι φωτογραφίες είναι «μαγικές».

Ο ουρανός όπως μαρτυρούν τα καρέ του newsbeast.gr έχει ήδη «σκοτεινιάσει» και τα σύννεφα έχουν σκεπάσει την Αττική ενώ σε κάποια σημεία η ορατότητα είναι μηδενική.

«Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση»

Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων τα οποία αναμένεται να επικρατήσουν από το απόγευμα της Δευτέρας και να διαρκέσουν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η ΓΓΠΠ τονίζει πως πρέπει να αποφευχθούν οι περιττές μετακινήσεις καθώς τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους και θα πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

«Καλούμε τους πολίτες σε Αττική, Μακεδονία και Θράκη, νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική και ανατολική Στερεά, δυτική και ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Θεσσαλία, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες.

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.