Σε λειτουργία έχει τεθεί από το πρωί της Πέμπτης (8/10) το ianos-aid.services.gov.gr για την άμεση καταβολή της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυση όσων επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός».

Αναμένεται να καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις πληγείσες επιχειρήσεις αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργού υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και σε συνεργασία με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, η οικονομική ενίσχυση θα δοθεί άμεσα με τη μορφή επιδόματος.

Η δημιουργία της πλατφόρμας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποιήθηκε με ενέργειες του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας.

Βήμα – βήμα η διαδικασία υποβολής της αίτησης

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν σχετική αίτηση πρέπει να ακολουθούσουν μία ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Απαιτείται μόνο η συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο gov.gr με τη χρήση κωδικών Taxisnet. Αυτονόητα, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί έλεγχος για την ακρίβεια των δηλώσεων.

Στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής της πολιτείας στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα συνδράμει τις εργασίες επισκευής σε οικίες και επιχειρήσεις, χορηγώντας κρατική αρωγή ίση με το 60% της εκτιμηθείσας ζημιάς κάθε κτιρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.