Σε συναγερμό έχουν τεθεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκλημαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όλες οι φυλακές της χώρας μετά τον επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα Καταστήματα Κράτησης Γρεβενών και Πάτρας.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΓΑΠ, εφαρμόζονται από την πρώτη στιγμή αυστηρά όλα τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα στις φυλακές της επικράτειας, για να μην υπάρξουν κρούσματα και να αντιμετωπιστεί άμεσε κάθε πρόβλημα, ενώ η τήρηση των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων θα παραμείνει αυστηρή μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία. «Πρώτο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλιστεί η υγεία των υπαλλήλων και των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά με τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε Γρεβενά και Πάτρα διευκρινίζεται ότι: Από το Κατάστημα Κράτησης στα Γρεβενά ελήφθη αναφορά σχετικά με την ύπαρξη κρούσματος σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις 27/9/2020. Ο υπάλληλος παρουσίασε μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα της ασθένειας.

Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο ασθενής τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική ιχνηλάτηση των επαφών του και απολύμανση σε όλους τους χώρους που βρέθηκε.

Η διοίκηση των φυλακών τηρεί απαρέγκλιτα όλες της οδηγίες και κατευθύνσεις που έχει δώσει η Γενική Γραμματεία, κυρίως δε τη συνεχή χρήση μάσκας και γαντιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την επάρκεια απολυμαντικών και την τήρηση αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά το Κατάστημα Κράτησης στην Πάτρα, η ΓΓΑΠ ενημερώθηκε ότι στις 26/9/2020 υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και παρ’ ότι ήταν ασυμπτωματικός τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η διοίκηση του Καταστήματος προχώρησε σε προληπτικά τεστ σε όσους εργαζόμενους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή ενώ τηρεί με σχολαστικότητα όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική ενώ ο χώρος εργασίας των υπαλλήλων απολυμαίνεται δύο φορές την ημέρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.