Μία από τις μεγαλύτερες δράσεις καθαρισμού που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα πραγματοποίησε η Karcher με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στο δημόσιο χώρο και στον πολίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος του  Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Οι άνθρωποι της Karcher σε ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, καθάρισαν επιφάνειες ενός χιλιομέτρου και ύψους 3,5 μέτρων μίας από τις πλέον ιστορικές οδούς της πόλης, της οδού Πατησίων. Η έκταση που καθαρίστηκε εκτείνεται από την Ομόνοια μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και οι εργασίες  πραγματοποιήθηκαν από ειδικά συνεργεία  με πλυστικά μηχανήματα πίεσης ζεστού-κρύου νερού. 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φέρει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς με την τεχνογνωσία της Karcher, οι συγκεκριμένες επιφάνειες θα είναι ευκολότερο να παραμείνουν καθαρές και στο μέλλον. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε ειδικό anti-graffiti υλικό και υδροφοβική μπογιά τα οποία αποτρέπουν την επανατοποθέτηση αφίσας και διευκολύνουν τον καθαρισμό νέας ρύπανσης που μπορεί να γίνει με κάθε τρόπο. Ο καθαρισμός έγινε σε μάρμαρα, ρολά καταστημάτων, τοιχοποιίες και ΚΑΦΑΟ.  Τα πεζοδρόμια απολυμάνθηκαν με ειδικό υλικό και καυτό  νερό  90 βαθμών και πίεσης 500 bars.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kärcher κ. Λάζαρος Φραντζής δήλωσε σχετικά: «Η βελτίωση του αστικού τοπίου στο οποίο ζούμε είναι βασικός παράγοντας πολιτισμού στην καθημερινότητά μας. Η ποιότητα ζωής μας αναβαθμίζεται πρωτίστως μέσα από την καθαριότητα. Γι’ αυτό και δεν μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε άμεσα στο κάλεσμα του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να συνδράμουμε στην προσπάθεια να αλλάξουμε την Αθήνα μέσω του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου”. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η γεμάτη προκλήσεις πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παραμένουμε με συνέπεια στο πλευρό του Δήμου Αθηναίων για μελλοντικές δράσεις».

H Karcher, παγκόσμιος ηγέτης στα συστήματα καθαρισμού, συνεχίζει τις προσπάθειές της για καθαρότερη καθημερινότητα, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας με πολλές δράσεις που προάγουν την αισθητική της πόλης, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα σύμμαχος στις προσπάθειες του Δήμου.