Ο Γιώργος Ματαράγκας αποφοίτησε από τη σχολή θεάτρου «Βεάκη» και είχε αρκετές συμμετοχές σε βιντεοταινίες καθώς και σε πολλές μεταγλωττισμένες σειρές ή ταινίες.

Διετέλεσε υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2007 στην περιφέρεια της Β’ Πειραιά ενώ το 1998, το 2002 και το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κορυδαλλού και εκτέλεσε χρέη αντιδημάρχου και προέδρου της δημοτικής επιχείρησης. Όπως έχει πει, είχε έντονη δράση στο χώρο της Αριστεράς και από το 1994 μέχρι το 1998 διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Αυτή την περίοδο, ο Γιώργος Ματαράγκας είναι περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά. Εκτός αυτού συνεργάζεται με θεατρικά τμήματα και αναλαμβάνει τη διδασκαλία ανθρώπων που επιλέγουν το ερασιτεχνικό θέατρο. Κι αυτό διότι πιστεύει ότι σου δίνεται η δυνατότητα να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να γνωρίσεις πράγματα για τον εαυτό σου που δεν ήξερες.

Ο Γιώργος Ματαράγκας όμως έχει κι έναν ακόμη στόχο. Ανήκει στην ομάδα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που πλαισιώνουν το Γιάννη Σγουρό. Και θέλει πολύ να τα καταφέρουν γιατί, όπως λέει, πρέπει να συνεχίσουν το έργο που επιτελούν.

Ο γνωστός καλλιτέχνης θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με το θέατρο αλλά θα τους τόνιζε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν και μια εναλλακτική γιατί η εύρεση εργασίας στο επάγγελμά τους είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Και εκείνος συνεχίζει το θέατρο, το οποίο δε θέλει να αποχωριστεί ποτέ.

Ο Γιώργος Ματαράγκας, όταν δεν εργάζεται, βρίσκεται πάντα στο πλευρό του γιου του. άλλωστε, έχει πει ότι για εκείνον το παιδί του είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος. «Όλο μου το χρόνο θέλω να τον περνάω με το παιδί μου», τονίζει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».