Ο 82χρονος πλέον παλιός ηθοποιός Βαγγέλης Κομματάς που έχει γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Κατσουλίνος», ήρθε στην επικαιρότητα σε μεγάλη ηλικία από μια διαφήμιση τράπεζας. Παρά το γεγονός ότι ήταν στο σανίδι για 60 χρόνια, με τα καλύτερά του χρόνια στα μπουλούκια, και τα δυσκολότερά του σήμερα χωρίς τα φιλαράκια του, που έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο Βαγγέλης Κατσουλίνος γεννήθηκε στις Σέρρες και εκεί μεγάλωσε, μέχρι που έφυγαν για τη Χαλκίδα. Μετά ήρθε στην Αθήνα. Πήγε σχολείο στην πρωτεύουσα και άρχισε την καριέρα του με τον θίασο Πλατή και Ρούσσου, με τη Μίτση Κωνσταντάρα, τον Κώστα Παπαχρήστο και πολλούς ακόμη.

Όπως λέει, θέλησε να γίνει ηθοποιός. Δεν τον κούραζε ποτέ το θέατρο. Έτσι, μια μέρα που παρακολουθούσε μια παράσταση στη Χαλκίδα, τον έβγαλαν στη σκηνή και έτσι το αποφάσισε και το έκανε. Μόνο που εκείνα τα χρόνια το επάγγελμα του ηθοποιού ήταν πολύ δύσκολο και δεν ήταν όπως σήμερα. Δεν διέθεταν τότε τα μέσα που υπάρχουν σήμερα, λέει. Τη γυναίκα του τη γνώρισε στο θέατρο. Ήταν η Μπέμπα η Δόξα αλλά παιδιά δεν απέκτησαν ποτέ μαζί. Σήμερα, ο Βαγγέλης Κατσουλίνος μένει στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Δε ζει πλούσια, ζει χωρίς παραπανίσια πράγματα. Καθημερινά, κατεβαίνει στην αυλή του «Σπιτιού» κρατώντας το υποβοήθημά του για να μπορεί να περπατήσει. Στο μυαλό του υπάρχουν οι στιγμές της επιτυχίας, της χαράς αλλά και οι τωρινές, της κρίσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Όμως, ξέρει ότι δε μπορεί να κάνει διαφορετικά. Ο χρόνος περνά αλλά η κατάσταση χειροτερεύει, όπως λέει.

Πιστεύει πάντως στο ταλέντο των νέων γιατί, όπως συνεχίζει, υπάρχουν πολύ καλά παιδιά. Θεωρεί ωστόσο ότι υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν καβαλήσει το καλάμι και νομίζουν ότι έγιναν πρωταγωνιστές.

Πάντως, ο ηθοποιός δεν έπαιξε ποτέ στην τηλεόραση ή στο κινηματογράφο. Δεν του άρεσε, δεν ήθελε. Προτιμούσε να δημιουργεί στο σανίδι.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».