Κάλπες στήθηκαν χθες στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας για την ανάδειξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όσοι πήραν μέρος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να γνωρίσουν τα νέα μέλη του Επιμελητηρίου και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τα πεπραγμένα του 2013, όπως και τον προγραμματισμό για το τρέχον έτος.

Τη Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Dott. Claudio Glaentzer και ο εμπορικός σύμβουλος της πρεσβείας Dott. Marco Midolo.

Μέσα από την εκλογική διαδικασία, επιβεβαιώθηκαν οι προτεινόμενες υποψηφιότητες και ο Ιωάννης Τσαμίχας επανεξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, για την τετραετία 2014-2018.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ιταλίας και η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και επιχειρηματικότητας, η εκπόνηση στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές αλλά και συνολικά στην Ελλάδα, η προβολή και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων όπως και η ενίσχυση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των άμεσων στόχων του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου».

Ο κύριος Τσαμίχας τόνισε επίσης ότι: «Η αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού σε υπό ανάπτυξη τομείς, ο σχεδιασμός επιχειρηματικής στρατηγικής μέσω ανταλλαγής υλικού τεχνογνωσίας αλλά και ενημέρωσης του στελεχιακού δυναμικού, η υποστήριξη επιμέρους δράσεων και πρωτοβουλιών και η προώθηση, σε ικανό βαθμό, διαδικασιών καταγραφής τοπικών προϊόντων και πιστοποίησής τους, καλλιεργούνται στο πρόσφορο έδαφος της διμερούς συνεργασίας. Με τον τρόπο αυτό αποκτά ουσία η ανταγωνιστικότητα και βρίσκονται σε συνάφεια με τις εξαγγελίες της διοίκησης του Επιμελητηρίου, οι δράσεις και τα επιτεύγματά του».