Το τελευταίο αντίο στον «πατριάρχη του δικαστικού ρεπορτάζ», Μανώλη Καραμπατσάκη είπαν σήμερα οι συγγενείς και στενοί του φίλοι, στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς. Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σκορπίζοντας θλίψη  στους δικούς του ανθρώπους, φίλους και συναδέλφους.

Ο Μανώλης Καραμπατσάκης, ο οποίος γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1935 στην Αθήνα, ταύτισε την πορεία του με το δικαστικό ρεπορτάζ το οποίο υπηρέτησε με επαγγελματισμό, επάρκεια και ήθος επί σειρά δεκαετιών.

Εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters και το Associated Press, καλύπτοντας κυρίως το δικαστικό ρεπορτάζ, από τη δεκαετία του ’50 έως τη συνταξιοδότησή του το 2000. Μια από τις μεγάλες επιτυχίες του ήταν η συγγραφή των εύθυμων ιστοριών στην δημοφιλή δικαστική σειρά «Ορκιστείτε Παρακαλώ», η οποία προβαλλόταν  τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 από την κρατική τηλεόραση, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μιχαλόπουλο.

Τον διέκριναν η ευγένεια, το χιούμορ και η καλοσύνη ενώ υπήρξε «δάσκαλος» για τους νεότερους του ρεπορτάζ που αγάπησε.

«Θέλω τους άλλους να τους βλέπω να χαμογελούν», έλεγε και το εννοούσε όπως γνωρίζουν πολύ καλά όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.