Λίγες μέρες έμειναν μέχρι ο Αύγουστος να μας αποχαιρετήσει και όπως φαίνεται αυτό θα γίνει με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους πως ο υδράργυρος θα χτυπήσει σταδιακά «κόκκινο» αν και το φετινό καλοκαίρι αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων χρόνων.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου με την πρόγνωση του καιρού

ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών, φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από μια δεύτερη θερμή εισβολή η οποία θα έρθει από την Παρασκευή 28 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως και τουλάχιστον τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ή το πολύ την Τρίτη 1 Σεπτέμβρη.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Από την προσεχή Παρασκευή και στη συνέχεια σταδιακά θα ανεβαίνει η θερμοκρασία σε τιμές πιο ανεβασμένες σε σχέση με τις φυσιολογικές. Για παράδειγμα την Παρασκευή στα ηπειρωτικά και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές θα φτάσει τους 36°C, το Σάββατο τους 37°C, την Κυριακή τους 38-39°C και τη Δευτέρα τους 39-40°C.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΖΕΣΤΗΣ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το διήμερο της προσεχούς Κυριακής – Δευτέρας θα είναι το πιο ζεστό με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σε υψηλότερες τιμές από τον μέσο όρο για την εποχή, φτάνοντας τοπικά τη Δευτέρα τους 39-40°C και ίσως σε πολύ τοπικό επίπεδο και λίγο παραπάνω.

ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΜΕ 40ΑΡΙΑ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το φετινό καλοκαίρι αν και αποδείχθηκε πολύ ήπιο σε σχέση με τα καλοκαίρια των…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020