Στρώματα και κλινοσκεπάσματα αξίας 582.000 ευρώ, για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης της χώρας, χορήγησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

«Ξαναμπήκαμε σε περίοδο με πολλά προβλήματα, το κοινωνικό σας έργο είναι πολύ σημαντικό», τόνισε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος με αφορμή τη συγκεκριμένη χορηγία, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.), Θεόδωρο Βενιάμη και στελέχη της Ένωσης.

Ειδικότερα, η δωρεά της Ένωσης προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι 11.600 στρώματα και 80.500 κλινοσκεπάσματα, που διατίθενται για τις ανάγκες των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστημάτων Κράτησης, Ιωάννης Σταλίκας.

Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι η χορηγία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Ο υπουργός ευχαρίστησε το προεδρείο και τόνισε ότι η Ένωση πάντα συνέβαλε γενναιόδωρα στην κάλυψη αναγκών των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρότρυνε το προεδρείο της Ένωσης να συνεχίσει τις προσπάθειές του λέγοντας: «Το κοινωνικό σας έργο είναι σημαντικό. Να το συνεχίσετε γιατί ξαναμπήκαμε σε μια περίοδο με πολλά προβλήματα, με πολλές ανάγκες και πολλές στερήσεις λόγω της δοκιμασίας που υφίσταται αυτή τη στιγμή η χώρα μας αλλά και η ανθρωπότητα ολόκληρη λόγω του κορονοϊού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. κ. Βενιάμης τόνισε ότι η Ένωση ήταν και παραμένει κοντά στους ένστολους, βοηθώντας στο έργο τους. Σημείωσε επίσης ότι η Ένωση αποδίδει διαχρονικά ιδιαίτερη σημασία στην αξία της κοινωνικής προσφοράς, επισημαίνοντας ότι η χορηγία αυτή γίνεται για την καλυτέρευση της ζωής των κρατουμένων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «αυτό που προσφέρουμε να είναι μια μικρή χαρά και ανάσα στην καθημερινότητά τους».

TAGS