Εργασίες αναβάθμισης των συνθηκών ασφάλειας και λειτουργικότητας θα υλοποιηθούν σε 20 παιδικές χαρές του δήμου Καρδίτσας, μέσω του προγράμματος Leader, μετά την έγκριση σχετικής πρότασης ύψους 368.000 ευρώ.

Η αναβάθμιση αφορά Τοπικές Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Καρδίτσας, Κάμπου, Μητρόπολης και Ιτάμου (η πόλη της Καρδίτσας και η Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου δεν είναι περιοχές παρέμβασης Leader).

Το έργο αφορά την τοποθέτηση νέων πιστοποιημένων οργάνων, κοινόχρηστου εξοπλισμού, αλλά και τη διαμόρφωση εν γένει του χώρου στις 20 παιδικές χαρές προκειμένου να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της σχετικής υπουργικής απόφασης και να μπορούν να πιστοποιηθούν προκειμένου να λειτουργήσουν.

Όλες οι παιδικές χαρές θα είναι προσβάσιμες από ΑμΕΑ, ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση ενός τουλάχιστον οργάνου κατάλληλου για παιδιά με μειωμένη κινητικότητα.

Δίνοντας, επίσης, μια περιβαλλοντική διάσταση στο όλο έργο, ο συμβατικός φωτισμός θα ενισχυθεί με ηλιακά φωτιστικά προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι χρήστες των χώρων σχετικά με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.