Καταγγελία του δημάρχου Πόρου κατά της αστυνομίας: Την κατηγορεί για απραξία στους ελέγχους για τον κορονοϊό

«Δεν έγραφαν τις παραβάσεις»


ΕΛΛΑΔΑ
21:15
07/08/2020
Καταγγελία του δημάρχου Πόρου κατά της αστυνομίας: Την κατηγορεί για απραξία στους ελέγχους για τον κορονοϊό
22
loading

Ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, κατηγορεί την αστυνομία για απραξία τις προηγούμενες ημέρες καταγγέλλοντας πως δεν έκανε ελέγχους στο νησί για το αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Πόρος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπήρξε ανοχή από την αστυνομία λέγοντας: «Είναι γεγονός. Ο δήμος έκανε με τις δυνατότητές του τους ελέγχους που μπορούσε. Το κάναμε εμείς επειδή δεν το έκανε η αστυνομία».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Δημητριάδης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση» σχετικά με τη μη παρέμβαση της αστυνομίας.

Μάλιστα ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι πριν από ένα μήνα είχε κάνει γραπτή καταγγελίας προς τους αρμόδιους για την κατάσταση στο νησί, λέγοντας επίσης ότι:«όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο».

Νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό: Αναστέλλονται λιτανείες και εμπορικά πανηγύρια

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην προσπάθεια περιορισμού του κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναστέλλονται τα εμπορικά πανηγύρια και οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το χρονικό όριο αυτού του μέτρου.

Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την  Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε  ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για  επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα  επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Ο συνωστισμός έφερε αύξηση κρουσμάτων και κόκκινο συναγερμό

Όσο κι αν οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού οι εικόνες του συνωστισμού που καταγράφονται σε περιοχές της χώρας μας αποδεικνύουν πως μεγάλο ποσοστό του κόσμου πια... δεν πειθαρχεί.

Μπορεί η μάσκα να είναι πια υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά οι πολίτες δείχνουν να «σπάνε» τα μέτρα που έχουν επιβληθεί και να βρίσκονται ο ένας σε απόσταση αναπνοής από τον άλλον μη δίνοντας σημασία στον αόρατο εχθρό που μας «κυνηγά».

Οι εικόνες που δημοσιεύονται στα social media αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων προβληματίζουν τους ειδικούς και φέρνουν την αυστηροποίηση των μέτρων.

Beach bar, γάμοι, βαφτίσια, πανηγύρια και γλέντια έμειναν μακριά από τις συμβουλές πρόληψης σαν να μην υπάρχει πανδημία. Αυτή η συμπεριφορά έχει άμεσα αποτελέσματα καθώς είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι συνέβαλε στην εκτόξευση των κρουσμάτων σε όλη την  Ελλάδα.

Η χθεσινή καταγραφή των 153 κρουσμάτων προοιωνίζει δραματική αύξηση των κρουσμάτων μέσα στον Αύγουστο κι αν τα μέτρα που παίρνονται τώρα δεν αποδειχθούν αποτελεσματικά θα είναι πολύ κακή η «είσοδος» στον Σεπτέμβριο.

Μόλις χθες μάθαμε πως ο κορονοϊός έκανε το δικό του «πάρτι» από την περασμένη εβδομάδα στον Πόρο και έτσι έφερε το νησί αντιμέτωπο με νέα πιο αυστηρά μέτρα. Την ίδια περίοδο στο νησί των Ανέμων, τη Μύκονο καταγράφηκε μαζική μόλυνση εργαζόμενων σε beach bar. Στην Ικαρία τα πανηγύρια καλά κρατούν όπως τα γλέντια στην Ξάνθη.

Στην Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη γάμοι και βαφτίσια ενοχοποιούνται για τη διάδοση του κορονοϊού αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας εικόνες συνωστισμού, ανέμελης διασκέδασης και μετακίνησης δείχνουν ότι είναι πολλοί αυτοί που αγνοούν τις δραματικές εκκλήσεις των ειδικών για αυτοπεριορισμό.

Μάσκα παντού, περιορισμοί στο ωράριο καταστημάτων, τέλος στα πάρτι και συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα στον Πόρο

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν για τον Πόρο στην προσπάθεια ελέγχου της διασποράς του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (6/8) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα για τον Πόρο.

Αναλυτικά τα νέα έκτακτα μέτρα:

 • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
 • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
 • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
 • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
 • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί μετέβησαν το πρωί της Παρασκευής (7/8) κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελες ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για τη πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 07-08-2020 έως και 17-8-2020 και ώρα 06.00.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Εγώ πάλι

  Ξέρεις τι λες ?? Δικαστικές Αρχές και Αστυνομικές !!!! Είσαι για τα μπάζα...

 2. avatar Εγώ πάλι

  Τα είπες μόνος σου..Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη τα έκαναν πλακάκια...!!!!!!!!!!!!!
  - Κατάστημα που σφράγισαν οι Υπηρεσίες του Δήμου, προσέφυγε στην διοικητική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Ωραία δουλειά (Κε) Δήμαρχε.....

 3. avatar ΓΙΑ ΓΈΛΙΑ

  Δήμαρχος Πόρου ένας σύγχρονος Γκούεζας, που δηλώνει ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και σε τίποτα αυτός.

 4. avatar Ellraiser

  Ξαναρωτησα..
  Τι συμβαινει με τον Πορο? Αρχησα να τον ταυτιζω με την Σπιναλογκα.!
  Λες και ειναι το μοναδικο μας νησι. Τοσος ντορος? Δεν καταλαβαινω......

 5. avatar Aλεξ

  Αχρηστοι Δημαρχοι που τα φορτωνουν απο εδω και απο εκει....

 6. avatar Λη

  Δηλ για να προστατεψει καποιος τον εαυτο του πρεπει ναχει το χωροφυλακα πανω απ το κεφαλι του?? Η μασκα στο πηγουνι και στο αυτι μου θυμιζει τα κρανη στο χερι των μηχανοβιων που τα ειχαν στο χερι Μα το θεο ποτε δεν το καταλαβα...

 7. avatar ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ

  ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΙ ΈΚΑΝΕΣ;;;

 8. avatar Τα αυτονοητα

  Ο ανθρωπος λεει τα αυτονοητα, εκτος απο συγκεκριμενες κινητοποιησεις που γιναν κατοπιν εντολων, η αστυνομια ουτε ελεγχει ουτε ασχολειται με τιποτα.
  Βολεμενοι στα γραφεια, εξω κανουν βολτες και τρωνε τυροπιτες στα εβερεστ και τον γρηγορη.

  Την ιδια ωρα χιλιαδες οδηγοι οδηγουν με εκληματικη επικινδυνοτητα, ο καθενας κανει οτι του καπνισει δεν σεβεται ουτε νομους ουτε τιποτα.

  1. avatar Δεν ειναι ..

   ..τιποτα αυτονοητο...ο καθενας να μαθει να φερεται υπευθυνα και σοβαρα και για το καλο του εαυτου του και αλλα των αλλων..γιατι πρεπει για οτι ηλιθιοτητα που κανουμε παντα να φταινε οι αλλοι...δεν ειναι δουλεια της αστυνομιας να ελεγχει λοιπον... τα αυτονοητα!!

 9. avatar Ημαρτον…

  Δηλ μας λέει οτι δεν φταίει ο οδηγός που δεν φοράει κράνος ή ζώνη, φταίει η αστυνομία που δεν κόβει κλήσεις.... Τι είπε ο άνθρωπος.....

  1. avatar Η δουλειά της τροχέας είναι

   να κάνει ελέγχους και να κόβει πρόστιμα για να υποχρεώσει τους οδηγούς να τηρούν τους νόμους. Γι αυτό πληρώνεται!

   1. avatar @ Η δουλειά της τροχέας είναι

    Η δική σου δουλειά είναι να μάθεις γράμματα !!!!

 10. avatar Louros

  Steilte tous k mia volta apo porto heli k kranidi giati alliws se 2-3 mere to poly tha einai to epomemo meros pou tha exoun kollisei oloi! Oso gia maska mallon edw de kseroun kan ti simainei auti i leksi!

  1. avatar Zonars

   Εχεις δικιο. Απαραδεκτη η κατασταση στο Πορτο Χελι. Και η αστυνομία αφαντη.

 11. avatar Δυστυχώς δήμαρχε…..

  Σε όλη την Ελλάδα σχεδόν το ίδιο συμβαίνει. Ελάχιστοι έλεγχοι και λίγα πρόστιμα. Προσωπικά αν επισκέφθηκα 20 μαγαζιά για καφέ φαγητό το τελευταίο 2μηνο ζήτημα αν είδα 2-3 να εφαρμόζουν τα μέτρα όπως πρέπει τουλάχιστον. Ξεκινώντας από τις μάσκες οι οποίες φοριούνται στο πηγούνι έως και καθόλου, τις ασπίδες που αποδεδειγμένα δεν κάνουν τίποτα, την μη απολύμανση των τραπεζιών όταν αλλάζουν πελάτες έως τέλος και την μη τήρηση των αποστάσεων στα τραπέζια. Αναμενόμενα λοιπόν τα αποτελέσματα και έρχονται χειρότερα πιστεύω!!!!!

 12. avatar ΚΛΕΩΝ

  Απ\'οσο γνωριζω....και απ\'οσα εχουν πει....οι δημοι ειναι υπευθυνοι για να ριχνουν προστιμα!!!!
  Αλλος ενας Δημαρχος που ριχνει το φταιξιμο αλλου!

 13. avatar kyrik

  Το ακούσαμε και αυτό κ. Δήμαρχε, κατηγορείς την αστυνομία για απραξία γιατί δεν έβαζε τα πρόστιμα που έπρεπε. Αν γινόταν το αντίθετο και μοίραζε συνέχεια πρόστιμα θα διαμαρτυρόσουν για αστυνομοκρατούμενη κοινωνία. Αν έχεις κ. Δήμαρχε προσωπικές διαφορές με τις τοπικές αστυνομικές αρχές βρες άλλο τρόπο να τις λύσεις και όχι με τέτοιες δηλώσεις.

 14. avatar Woody

  Καταστράφηκε το νησί και ο φωστήρας ο Δήμαρχος τα έριξε στην Αστυνομία αντί στο Χαρδαλια και κάθε είδους Χαρδαλια....Τραγικός ο άνθρωπος.

 15. avatar Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες και στο υπουργείο έγκαιρα

  και όχι στις τηλεοράσεις αφού σκάσει η στραβή.

 16. avatar Lelos180

  Βγάλτε τα Δημαρχακια απ το κάδρο για τα ψήφα λακια πουλάνε κ τη ψυχή τους στο διαβολο

 17. avatar Ευχη

  [...] από τη πείνα Κύριε δήμαρχε

 18. avatar Κλειστα όλα

  Κρατα τους σπιτι όλους
  Κάτσε και εσυ μεσα ( όπως έλεγε κ ο σύντροφος Αλέξης )
  Και σε 2 βδομαδες όλα άσπρα ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει