Καταγγελία της Μητρόπολης Μεσσηνίας για ρασοφόρο με δήθεν αγιασμούς και εξορκισμούς

«Με το πρόσχημα, ότι είναι ψυχοσωτήρας περιφέρεται στην πόλη της Καλαμάτας»


ΕΛΛΑΔΑ
21:10
26/06/2020
Καταγγελία της Μητρόπολης Μεσσηνίας για ρασοφόρο με δήθεν αγιασμούς και εξορκισμούς
5
loading

Σε καταγγελία προχώρησε  η Μητρόπολη Μεσσηνίας, την οποία υπογράφει ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, κάνοντας λόγο για έναν ρασοφόρο που συστήνεται ως... πατήρ Γεώργιος εξ Ιεροσολύμων και εξαπατάει πιστούς αποσπώντας τους χρήματα και τιμαλφή πραγματοποιώντας δήθεν αγιασμούς και εξορκισμούς.

«Με το πρόσχημα, ότι είναι ψυχοσωτήρας περιφέρεται στην πόλη της Καλαμάτας και της εκκλησιαστικής μας επαρχίας αυτοχαρακτηριζόμενος φωτισμένος και χαρισματούχος, τελεί Αγιασμούς και τάχα διαβάζει ασθενείς, ώστε τάχα να θεραπευθούν, εξαπατώντας τους πιστούς με διάφορες ψευδομαγγανείες, οργανώνοντας δήθεν πνευματικές συναντήσεις» τονίζει ο κ. Χρυσόστομος όπως αναφέρει το eletheriaonline.gr

Και συνεχίζει: «Καθιστά τα σπίτια διαφόρων ευσεβών χριστιανών σε... εργαστήριο εξορκισμών, σε... βιομηχανία θαυμάτων, οραμάτων και δήθεν υπερφυσικών καταστάσεων, εκμεταλλευόμενος την απλότητα, αφέλεια και αγαθότητα αυτών».

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας προτρέπει τους πολίτες να μην εμπιστεύονται «κάθε απατεώνα και θεομπαίχτη ρασοφόρο, ο οποίος εν ονόματι του Ιησού Χριστού προσπαθεί να συγκινήσει με το ύφος του, την εξωτερική του εμφάνιση, την υποκριτική συμπεριφορά και την δήθεν μαχητικότητα τους υπέρ της Ορθοδοξιας, ο οποίος μπορεί να εκμεταλλεύεται ή και να επικαλείται την Ιεροσολυμίτική του καταγωγή και να ξεγελάει τους εύπιστους και απλούς ανθρώπους.

Να συμβουλεύεστε τους κληρικούς εφημέριους των ενοριών σας και να μην ενθουσιάζεστε από κάθε τι το διαφορετικό, μυστικιστικό και δήθεν αγιαστικό, αλλά να έχετε κρίση και διάκριση, γιατί όπως μας διδάσκει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης "«μὴ παντὶ πνεύματι πιστεύετε, ἀλλὰ δοκιμάζετε τὰ πνεύματα εἰ ἐκ Θεοῦ ἐστιν, ὅτι πολλοὶ ψευδοπροφῆται ἐξεληλύθασιν εἰς τὸν κόσμον».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Αφήστε με

  Παπά κουνήσου,παίζουν με το ψωμί σου.

 2. avatar Stilitis

  Οποιαδήποτε χρέωση πέραν του κλασσικού ορθόδοξου 5ευρου είναι μαγγανεια....

 3. avatar Επαναλαμβάνω

  Οι μαϊμού μάγοι τρώνε το ψωμί των γνήσιων μάγων.
  \" Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας\";

  1. avatar Απο ολα

   αυτα που γινονται στον κοσμο εσενα οι παπαδες σε φοβιζουν οσον αφορα τα παιδια σου?

 4. avatar πάτερ Ευλάμπιος

  Αχ καλέ θα μας φάει τη δουλειά αυτός ο τζαζλός! Πιάστε τον!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει