Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Τελευταία προθεσμία από τον ΟΑΕΔ για το IBAN

Μέχρι πότε πρέπει να δηλωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί


ΕΛΛΑΔΑ
17:07
25/05/2020
Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Τελευταία προθεσμία από τον ΟΑΕΔ για το IBAN
8
loading

Την τελευταία παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μακροχρόνια ανέργων έως και την Κυριακή 31 Μαΐου αποφάσισε η διοίκηση του ΟΑΕΔ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δικαιούχους που δεν έχουν καταχωρίσει ακόμα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον ΟΑΕΔ, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να τους καταβληθούν τα 400 ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις 23 Απριλίου μέχρι και τις 24 Μαΐου, που έληγε η προηγούμενη παράταση της προθεσμίας υποβολής ΙΒΑΝ, 150.000 (89,3%) από τους συνολικά 168.000 δικαιούχους είχαν IBAN καταχωρισμένo στον ΟΑΕΔ.

Οι 18.000 (10,7%) δικαιούχοι που δεν έχουν IBAN καταχωρισμένο στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους, μέχρι και τις 31 Μαΐου. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1η Απριλίου 2019 έως και τις 16 Απριλίου 2020 (12-24,5 μήνες ανεργίας), παρέμειναν άνεργοι έως και τις 16 Απριλίου 2020 και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Η αυτόματη καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων γίνεται, μετά την καταχώριση IBAN. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Μόνο οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης ΙΒΑΝ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet ή με τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ στη διεύθυνση: www.gov.gr.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Νας

  Κοροϊδία για τους μακροχρόνια ανέργους... Και επίδομα δεν πήραν και τη κοινωφελη δεν έχουν βγάλει...

 2. avatar Ιάσων Σ.

  Αυτοί που ξεπέρασαν τους 12 μήνες ανεργίας πριν από την 1η Απριλίου 2019 και δεν έχουν πάρει ποτέ επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας γιατί δεν δικαιούνται το επίδομα; Ας μας εξηγήσει ο υπουργός γιατί υπάρχει αυτή η διακριτική μεταχείρηση εις βάρος των πραγματικά ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΩΝ ανέργων

 3. avatar jim

  Εγώ δεν πήρα φράγκο 70 και μήνες ανεργίας τώρα ....

  1. avatar Λέανδρος Δ.

   Εσένα σε θεωρούν ότι δουλεύεις μαύρα και δηλώνεις άνεργος !!

   1. avatar jim

    Όχι φίλε εκεί είναι το λάθος έχω εισόδημα από άλλες πηγές αλλά δεν εργαζόμαι και μου λέει εσυ κλέβεις αλλά φορολογούμαι κανονικά για το εισόδημα απλά με βάλανε στο ιδιο τσουβάλι ....

    1. avatar Λέανδρος Δ.

     Φίλε jim έχω κλείσει τα βιβλία μου τον Δεκέμβρη του 2016 (ασφαλισμένος του πρώην ΟΑΕΕ) είμαι δηλ άνεργος 28 μήνες,δεν έχω πάρει ποτέ κανένα επίδομα ανεργίας αν και πλήρωνα εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ !
     και δεν δικαιούμαι το επίδομα των 400 ευρώ.
     Δεν έχω καταλάβει το σκεπτικό του να δοθεί μόνο σ\' αυτούς που είναι άνεργοι για 12-24,5 μήνες.
     Δηλαδή οι άλλοι μακροχρόνια άνεργοι δεν το έχουν ανάγκη?

 4. avatar Χαχαχα χάχα

  Αφρίζουν οι καφροσυριζαιοι που παίρνει ο εργαζόμενος επιδόματα μειώσεις φόρων κλπ

 5. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Είναι αυτοί που έλεγε τεμπελιδες και φοροφυγαδες ο μπουμπουκος την ίδια ώρα που έδιναν 80 μύρια στα σκοιλ ελικικου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει