Ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι και οι μετακινήσεις εκτός νομού είναι πλέον ελεύθερες, οπότε ήδη έχουν πέσει οι πρώτες ματιές στο ημερολόγιο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Φέτος η γιορτή πέφτει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και σημειώνεται πως για το δημόσιο είναι επίσημη ημέρα αργίας, ενώ ιδιωτικές επιχειρήσεις και καταστήματα -εάν το επιθυμούν- μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά.

Τα μέτρα για τις μετακινήσεις έχουν χαλαρώσει και από σήμερα έχουν απελευθερωθεί οι μετακινήσεις εκτός νομού στην ηπειρωτική Ελλάδα και προς την Κρήτη.

Αυτό σημαίνει πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα δώσει την ευκαιρία για ταξίδι στο χωριό ή το εξοχικό.

Από σήμερα αναμένεται να αρχίσουν σταδιακά να επανέρχονται σε κανονική συχνότητα και οι πτήσεις εσωτερικού. Οι πτήσεις εξωτερικού συναρτώνται με το σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τις συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις το Σαββατοκύριακο με το οικονομικό επιτελείο και τα συναρμόδια υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι την 31η Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί το εν λόγω πλαίσιο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλα τα μέσα μεταφοράς επιβατών για όλους. Το ίδιο ισχύει και στις αερομεταφορές. Ενθαρρύνεται η χρήση των ηλεκτρονικών εφαρμογών, όπου αυτές είναι διαθέσιμες, για υπηρεσίες όπως η έκδοση και η επικύρωση εισιτηρίων. Οι επιβάτες τηρούν αποστάσεις 1-1,5 μέτρο στους χώρους αναμονής και κατά την επιβίβαση τους στα μέσα.

Μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος ακολουθούν οι εξής αργίες:

  • Κοίμηση της Θεοτόκου: Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Ημέρα του ΟΧΙ: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
  • Χριστούγεννα: Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου
  • Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: Σάββατο 26 Δεκεμβρίου
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.