Πασχαλινά γεύματα σε 25.000 πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα διανείμει, με τη συνεργασία των Δήμων και εθελοντών η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των δράσεων της, για την ανάπτυξη ισχυρής ασπίδας κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη ιδιαίτερα τις άγιες αυτές ημέρες.

Συγκεκριμένα τα γεύματα θα διανεμηθούν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε 25.000 πολίτες μεταξύ των οποίων και 4.250 Ρομά, βάση των στοιχείων που προσκόμισαν στην Περιφέρεια, οι Δήμοι και η Εκκλησία.

Η δράση η οποία οφείλεται στην πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στη χρηματοδότησή της από το υπουργείο Εσωτερικών. Θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής της Εκκλησίας, της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά (Ελλάν Πασσέ), καθώς και ομάδων εθελοντών υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής, Πολυτίμης Λεονάρδου.

Τα γεύματα έχουν ως εξής: Για το βράδυ του Μ. Σαββάτου, μαγειρίτσα, σαλάτα, ψωμί, κόκκινο αυγό και για το μεσημέρι της Κυριακής, αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, σαλάτα, ψωμί, τσουρέκι, κόκκινο αυγό.

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις ο περιφερειάρχης, «αυτές τις άγιες μέρες Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών και Δήμοι συνεργαζόμαστε για να δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, για να μην αισθάνεται κανένας συμπολίτης μας μόνος του. Στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν. Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δήμων, τις εθελοντικές ομάδες και το σύνολο των εμπλεκόμενων για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να φθάσουν τα συγκεκριμένα γεύματα σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μέσα από ενέργειες όπως αυτή μετουσιώνουμε σε πράξη το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτών των ημερών».

Σημειώνεται ότι με πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του περιφερειάρχη και του πρόεδρου της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Β. Πάντζο θα δοθούν γεύματα το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε 4.250 Ρομά. Η διανομή των γευμάτων θα πραγματοποιηθεί ισόποσα σε Ασπρόπυργο, Φυλή, Αχαρνές και Αγία Βαρβάρα από εθελοντές της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, υπό τον συντονισμό της εντεταλμένης για θέματα Ρομά, περιφερειακής συμβούλου, Μαρίας Ζέρβα.