Ένας από τους φόβους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι μην μολυνθεί από τον Covid – 19 το προσωπικό που εργάζεται στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο συντονίζει όλες τις υπηρεσίες και δυνάμεις που βρίσκονται στους δρόμους.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έχει πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του αρμόδιου υπουργού Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, του αρχηγού της Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη και άλλων ανώτατων αξιωματικών.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρχει ένα εφεδρικό επιχειρησιακό κέντρο, το οποίο έχει στηθεί μάλιστα ήδη στον 2ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, και τα τεθεί σε λειτουργία μονάχα εάν υπάρχει πρόβλημα με το κύριο.

Όλοι όσοι έχουν επωμιστεί να λειτουργήσουν σε μια απευκταία περίπτωση το εφεδρικό, από το πολιτικό προσωπικό μέχρι τους αξιωματικούς του σώματος και τους τηλεφωνητές, βρίσκονται απομονωμένοι από τους υπόλοιπους για λόγους ασφαλείας. Κανένας τους δεν έρχεται σε επαφή με τους υπαλλήλους του κύριου κέντρου επιχειρήσεων και δεν μεταβαίνουν σε άλλες υπηρεσίες.

Αντιστοίχως εφεδρικό υπηρεσιακό κέντρο έχει στηθεί και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Κατεχάκη, διά παν ενδεχόμενο.