Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία αναμένεται να προτείνει να τελούνται οι λειτουργίες το Πάσχα, δηλαδή από την Κυριακή των Βαϊών και μετά, κεκλεισμένων των θυρών.

Η κυβέρνηση, ως γνωστόν, αναμένει την πρόταση της Εκκλησίας και εξετάζει το ενδεχόμενο αυτό. Παραμένει όμως ο προβληματισμός, τι θα συμβεί εάν, για παράδειγμα, το βράδυ της Ανάστασης συρρεύσουν έξω από τις εκκλησίες χιλιάδες πιστοί, εφόσον τελείται η λειτουργία έστω και χωρίς κοινό.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατέψει τη δημόσια υγεία, εάν η Ιερά Σύνοδος δεν καταθέσει μία ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση.

Κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει πως «θα πρέπει να επιμείνουμε στις πολιτικές πού ήδη έχουμε υλοποιήσει. Γι’ αυτό φέτος θα κάνουμε ένα διαφορετικό Πάσχα από αυτό το οποίο έχουμε συνηθίσει. Δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε αρνιά σε δημόσιο χώρο, θα προσευχηθούμε από το σπίτι μας, για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε περισσότερο». Και επαναλαμβάνουν: «Δεν θα κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό. Δεν θα συγχωρήσει κανείς τον εαυτό του εάν  η επιπολαιότητά του γίνει αιτία να χάσει έναν άνθρωπο που αγαπάει».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται τέσσερις μοναχοί από το Άγιο Όρος, που είχαν ταξιδέψει από τις 5 ως τις 17 Μαρτίου στη Σκωτία και στην Αγγλία, μεταφέροντας για προσκύνημα τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.