Χθες το βράδυ, άγνωστος έβαλε φωτιά σε όχημα του Δήμου Καλαμαριάς. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του. Άγνωστο παραμένει το κίνητρό του. Το όχημα που καταστράφηκε χρησιμοποιούνταν από τους υπαλλήλους του Δήμου για τη διανομή φαγητού σε ευπαθείς δημότες.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο δράστης φτάνει στο σημείο, όπου είναι σταθμευμένο το όχημα, με το ποδήλατό του. Αφού περιεργάζεται τον χώρο και το όχημα, καταφέρνει να παραβιάσει την πόρτα του οδηγού. Περνάει στο εσωτερικό του και βάζει φωτιά. Δεν απομακρύνεται από το σημείο. Το όχημα είναι γεμάτο από καπνούς, όμως εκείνος παραμένει. Απομακρύνεται για περίπου δύο λεπτά και επιστρέφει εκ νέου. Λίγο αργότερα αποχωρεί οριστικά.

Το όχημα βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ηλία Μικρουλέα. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε πυροσβέστες, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Γ. Δαρδαμανέλης: Ο εμπρησμός του οχήματος είναι πράξη κατά των πολιτών

Αμέσως μετά το περιστατικό ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου.

Σε σχόλιο του στο facebook σημείωσε: «Ξεκάθαρη κακόβουλη πράξη ενάντια στους πολίτες και στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου μας ο εμπρησμός του οχήματος που χρησιμοποιούνταν από το “βοήθεια στο σπίτι”. Με αυτό μεταφέρονταν και διανέμονταν καθημερινά δεκάδες γεύματα σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ώστε να προστατευθούν από τον ιό. Κανένας σεβασμός στην δημόσια περιουσία, κανένας σεβασμός στον συνάνθρωπο. Μόνο ντροπή και θλίψη μπορώ να αισθανθώ για τον “άνθρωπο” που κατέγραψαν οι κάμερες».

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας με τις κινήσεις του δράστη:

(Η εξωτερική φωτογραφία είναι αρχείου)