Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, τα οποία φτάνουν τα 78,ανακοίνωσε σήμερα 25 Μαρτίου, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, του υπουργείου Υγείας, στις 18:00

Με τις νέες περιπτώσεις του Covid-19, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας φτάνουν τα 821. Από αυτούς οι 134 νοσηλεύονται με τους 53 να είναι διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι νεκροί από τον ιό φτάνουν τους 22, με τον μέσο όρο της ηλικίας τους να είναι τα 75 έτη.

Ο 22ος νεκρός  ήταν Γερμανός καθηγητής ο οποίος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο Γερμανός καθηγητής βρισκόταν στο Ηράκλειο όπου δίδασκε σε σεμινάριο μεταπτυχιακών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατά την παραμονή του στην Κρήτη, διέμενε στο σπίτι Ελληνίδας συναδέλφου του, επίσης χημικού.

Ωστόσο αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορονοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό. Η συνάδελφος του, τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο που εφημέρευε και ο άνδρας μεταφέρθηκε σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο αργά το ίδιο βράδυ ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Κρήτη.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης για τα περαιτέρω καθώς και ο επόπτης δημόσιας υγείας. Ακολούθησε προληπτική απολύμανση των χώρων του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Γερμανός καθηγητής δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα κατέληξε από τον κορονοϊό και ηλικιωμένος που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Πρόκειται για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, 36 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.