Πειθαρχημένοι αλλά και προετοιμασμένοι στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας εμφανίστηκαν όσοι πολίτες χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν σήμερα στα Χανιά.

Από νωρίς στην πόλη περιπολεί το προσωπικό της ΕΛΑΣ ελέγχοντας την τήρηση των μέτρων για όσους κυκλοφορούν με τα πόδια και τα οχήματα τους, ενώ παράλληλα ενημερώνουν τους πολίτες για τις υποχρεώσεις τους.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία έφερε μαζί της τα σχετικά έγγραφα αιτιολόγησης της πρωινής εξόδου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι μετακινήθηκαν δήλωναν ως λόγο την επίσκεψη σε σούπερ- μάρκετ, σε τραπεζικό κατάστημα και σε γιατρό δηλώνοντας ότι συμφωνούν με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ωστόσο η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη στους άλλοτε πολυσύχναστους δρόμους, στις πλατείες της πόλης και στο παλιό Λιμάνι.

Αυστηρή ήταν η τήρηση των μέτρων και στην λαϊκή αγορά της Δευτέρας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Οι παραγωγοί πωλητές είχαν στήσει τους πάγκους τους σε απόσταση δύο μέτρων, ενώ στα περισσότερα σημεία εφαρμοζόταν η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των καταναλωτών.

Οι πωλητές, φορούσαν υγειονομικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης, ενώ υπήρχαν αντισηπτικά υγρά στους πάγκους.

Ανάλογα μέτρα τηρούνται και στη δημοτική αγορά της πόλης.

Πάτρα: Έλεγχοι της αστυνομίας σε εθνικές οδούς και στην πόλη

Στις εθνικές οδούς της Δυτικής Ελλάδας και σε πολλά σημεία της Πάτρας πραγματοποιεί από το πρωί ελέγχους η αστυνομία, για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, περιπολικά βρίσκονται στις εθνικές οδούς και ειδικά στα διόδια, προκειμένου να πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους και με δεδομένο ότι στα μέτρα περιλαμβάνεται η εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στόχος της αστυνομίας είναι η εφαρμογή του προαναφερόμενου μέτρου, ώστε να αποτραπούν όσοι ενδεχομένως σχεδιάζουν κάποια εκδρομή, αφού εκτός της επιβολής του προστίμου που προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση, οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέφουν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.

Όσον αφορά στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην Πάτρα, εφαρμόζεται το σχέδιο που έχει καταρτιστεί και αστυνομικοί βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πόλης, όπως επίσης και σε οδικές αρτηρίες που οδηγούν από και προς τις εθνικές οδούς.