Η Philoxenia αποτελεί την επίσημη εκθεσιακή «φωνή» της χώρας μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά, συνδράμοντας επί 28 συνεχή χρόνια το επιχειρείν του κλάδου.

Φέτος η 29η Philoxenia, που θα διοργανωθεί από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα αναδειχθεί σε τόπο συνάντησης τουριστικών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, αλλά και σε σημείο αναφοράς για 100 εμπορικούς επισκέπτες από τη διεθνή τουριστική αγορά. Η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί για μία ακόμη φορά να θέσει στο επίκεντρο διεθνείς και τοπικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς και να προβάλλει το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Πέραν όμως του εγχώριου ενδιαφέροντος της Philoxenia, η έκθεση θα έχει και διεθνή χαρακτήρα. Άλλωστε οι 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες που θα φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος των Hosted Buyers, προέρχονται από χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Κίνα, η Τσεχία, η Δανία, η Γαλλία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ινδία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Νιγηρία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Ρωσία, η Σαουδική Αραβία, η Σερβία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Τουρκία, η Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Σημαντικό κομμάτι της φετινής διοργάνωσης θα είναι οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, με επίκεντρο το συνέδριο που διοργανώνει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και θέμα: «Μακεδονία-Θράκη: Τόποι Αγίων, Τόποι Προσκυνητών», αλλά και το ετήσιο συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης με αντικείμενο: «Ο Ρόλος των νέων αγορών στην ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού» ενώ παράλληλα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προγραμμάτισε την πραγματοποίηση του Δ.Σ. και του Συμβουλίου των Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος το Δ.Σ. και την παρουσίαση του πρότυπου πρωινού Θεσσαλονίκης σε ξενοδόχους και δημοσιογράφους

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στις 23 και 24 Νοεμβρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί την έκθεση και να ανακαλύψει νέους τουριστικούς προορισμούς.