Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης χαρακτήρισε «καταστροφική» την επιλογή της κυβέρνησης να κατασκευάσει κλειστές δομές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σχολιάζοντας, ωστόσο, στον Θέμα 104,6 τις αντιδράσεις των κατοίκων των νησιών, ο κ. Μουτζούρης είπε ότι «εγώ είμαι υπέρ των ειρηνικών λύσεων».

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» είπε για τις αντιδράσεις σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια είναι να γίνει με ειρηνικό τρόπο».

Σύμφωνα με τον ίδιο την Κυριακή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ο οποίος του διεμήνυσε ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στα σχεδιά της».

«Πόσο καταστροφικό θα είναι να υπάρξουν μόνιμα προγεφυρώματα στα νησιά δίπλα στην επεκτακτικότατη Τουρκία» είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες κατασκευής των ελεγχόμενων κλειστών δομών στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένεται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας. Πιθανότατα οι μπουλντόζες να «βάλουν μπροστά» Πέμπτη- Παρασκευή, καθώς απομένουν ορισμένες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν υποχωρεί, καθώς η δημιουργία των νέων κέντρων αποτελεί βασικό κρίκο στο σχέδιο της με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών και οι νέες δομές θα είναι πάση θυσία έτοιμες το καλοκαίρι.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται τελικώς να πραγματοποιηθεί συνάντηση Μητσοτάκη- Μηταράκη, αλλά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα υπουργεία δε θα γίνει απολογισμός επταμήνου προφανώς (αφού το υπουργείο επανασυστάθηκε πρόσφατα), αλλά προγραμματισμός εξαμήνου.