Την πρόθεσή της οικογένειας του βρέφους από τη Συρία, που μεταφέρθηκε νεκρό στο «Παίδων» και για το οποίο υπήρξαν αντιφατικές αναφορές σχετικά με το εάν υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ή όχι, να μην προχωρήσει σε μηνύσεις, γνωστοποίησε ο δικηγόρος Άνουαρ Αλ Μπάκρι, που την εκπροσωπεί.

«Έλαμψε η αλήθεια από όλες τις πλευρές» δήλωσε στον Αντέννα ο πατέρας του παιδιού. «Το χτύπημα ήταν διπλό για μένα, το πρώτο και κυριότερο που έχασα το κοριτσάκι μου και το δεύτερο ότι πήγαιναν να με κατηγορήσουν πως ήμουν τάχα ο βιαστής του παιδιού».

«Συνεργάστηκα με τις αρχές σε όλα τα επίπεδα και σε βάθος, ό,τι με ρώτησαν τους απάντησα» πρόσθεσε.

Όπως ξεκαθάρισε ο δικηγόρος, η οικογένεια προτίθεται να μην προχωρήσει σε μηνύσεις, εφόσον ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης βγει και ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Εάν το κάνει θα σταματήσουμε εκεί, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που μας δίνει ο νόμος» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Άνουαρ Αλ Μπάκρι.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε, μιλώντας στον Αντέννα, στον πατέρα του 11 μηνών βρέφους, ο οποίος, όπως είπε «έδειξε μια φοβερή σύνεση και σκέψη, κάτι που δεν επιδείξαμε εμείς, και είπε πως καταλαβαίνει το λάθος».