Ενισχύει σημαντικά τις δράσεις του, ο Δήμος Αθηναίων για τους αστέγους της πρωτεύουσας. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του, ήδη προχώρησε σε ανασχεδιασμό των επιτόπιων παρεμβάσεων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης ( Κ.Υ.Α.Δ.Α) του Δήμου Αθηναίων, διπλασιάζοντας τις βάρδιες του streetwork. Ενισχύοντας το παράλληλα, με πέντε υπερσύγχρονα οχήματα αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχίατρο και ψυχολόγους).

Έτσι, από τις αρχές αυτού του μήνα, τα στελέχη -επιστήμονες της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις στο δρόμο, καθημερινά, από το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Ειδικότερα, χαρτογραφούν τους άστεγους που διαβιούν στην πόλη, καταγράφουν τις ανάγκες τους, χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους, τους ενημερώνουν για τις δομές και τα προγράμματα υποδοχής και τους προσφέρουν άμεση, πρακτική βοήθεια (τρόφιμα, ρούχα, κλινοσκεπάσματα). Επίσης σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όλος ο μηχανισμός του ΚΥΑΔΑ τίθεται σε 24ωρη επιφυλακή και πραγματοποιεί επιτόπιες παρεμβάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σε μήνυμα του, για τη δράση αυτή, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζει ότι «πρόνοια και φροντίδα σημαίνει ο δήμος να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους που τον έχουν ανάγκη, όποια στιγμή, σε κάθε σημείο της πόλης. Και έχει μεγάλη σημασία αυτό να γίνεται με σεβασμό στον άνθρωπο και αξιοπρέπεια.

Αυτοί είναι οι λόγοι που εκσυγχρονίζουμε και ενισχύουμε το δυναμικό και τον εξοπλισμό μας. Οι άνθρωποι της Αθήνας, με όποιο πρόβλημα, είναι δικοί μας άνθρωποι. Είναι οι ψυχές που μας χρειάζονται με πράξεις, κάθε μέρα» επισημαίνει.