Με λαμπρότητα και απόλυτη τάξη ολοκληρώθηκαν σε όλη την Πελοπόννησο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειος του Όχι και το έπος του ’40.

Στην Τρίπολη τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, που εκπροσωπούσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, των βουλευτών του νομού, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, του δημάρχου Τρίπολης και των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών του νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών με δηλώσεις του αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης σημείωσε ότι, «σήμερα είναι μια μέρα που λέμε όχι σε ό,τι εμποδίζει την δημοκρατία, σε ό,τι εμποδίζει τον ελληνικό λαό να αισθάνεται ελεύθερος, σε ό,τι δεν μας ενώνει. Σήμερα λέμε ναι στην Ελλάδα, λέμε ναι στους Έλληνες, λέμε ναι σ’ αυτά που μας ενώνουν κι αγωνιζόμαστε για το καλύτερο της πατρίδας».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι, «το όχι των Ελλήνων τότε, ήταν το πιο σημαντικό πράγμα που έγινε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Σήμερα, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών και της πατρίδας όσο ποτέ άλλοτε, διότι το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό δεν είναι σε μεγάλη σταθερότητα».

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, υπογράμμισε ότι, «πιστεύω ότι σήμερα σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας το όχι μας δίνει τη δύναμη να ξαναμιλήσουμε για μια καινούργια Ελλάδα. Μια Ελλάδα της μεταμνημονιακής εποχής. Πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό, δεν θα υπάρχει μνημόνιο και η Ελλάδα θα είναι πιο ελεύθερη, πιο κυρίαρχη, πιο δυνατή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τόσο στην Τρίπολη, όσο και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, εκείνο που έκανε αίσθηση στους πολίτες που βγήκαν να δουν την παρέλαση, ήταν οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που επιτηρούσαν τους χώρους των εορταστικών εκδηλώσεων.