Συγκλονισμένος από την περίπτωση της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά των Φαρσάλων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη στην τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

«Έχω συγκλονιστεί και εγώ, όπως όλοι, για το περιστατικό. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες, ώστε όλος ο κρατικός μηχανισμός να δουλέψει και να βοηθήσει στο πρόβλημα αυτού του παιδιού, ενώ πρέπει να δούμε για περιπτώσεις παιδιών που μπορεί να βρίσκονται στην ίδια θέση», δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου μετά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη , δήλωσε: «Υποδεχτήκαμε σήμερα εδώ, στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος μας ευλόγησε και μας έδωσε δύναμη. Επί τη ευκαιρία της επισκέψεως να πω ότι η Πολιτεία στέκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο νοσοκομείο, επειδή κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαστε σε συζήτηση με τη διοίκησή του, ώστε βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων του. Ευχαριστώ όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που το κρατούν σε τόσο υψηλό επίπεδο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο σπουδαία ιδιωτικά νοσοκομεία».

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής, που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι για την αγορά των φαρμάκων απάντησε: «Σήμερα έχουμε κατάργηση της υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει το 50% όταν ένας ασφαλισμένος, ενώ μπορεί να πάρει φθηνό φάρμακο, επιλέγει να πάρει από μόνος του το ακριβό. Δεν υπάρχει καμιά αύξηση της συμμετοχής. Αντιθέτως, ο ασθενής που επιλέγει φάρμακο με τιμή κάτω της ασφαλιστικής τιμής αναφοράς, θα έχει τη μισή συμμετοχή, από 25% στο 12,5%. Άρα, δεν ισχύει αυτό».