Αντιδράσεις και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο προκάλεσε η καταγγελία γυναίκας στα Χανιά ότι έκλεισε ραντεβού για εξέταση στο νοσοκομείο της πόλης για τον Φεβρουάριο του 2022.

Για την καταγγελία που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, πληροφορήθηκε και ο Β. Κικιλίας ο οποίος ζήτησε αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά στο νοσοκομείο Χανίων.

Για το ζήτημα υπήρξε αντίδραση και από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Γιαννακός ανέφερε: «Τι φαίνεται περίεργο στον κ. Κικιλια στο Νοσοκομείο Χανίων με τα ραντεβού σε δύο χρόνια. Το έχουμε καταγγείλει ότι στα Χανιά τα ραντεβού για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση είναι δύο χρόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή το Νοσοκομείο έχει δύο μόνιμους και έναν επικουρικό Γαστρεντερολόγο. Γιατί φαίνεται περίεργο αυτό στο υπουργό. Την σχετική καταγγελία μας του την κοινοποιήσαμε και ζητήσαμε να δώσει λύση από 15 Νοέμβρη πέρυσι».

Και συνεχίζει μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Μάλιστα 14 Νοέμβρη ο πρόεδρος της ποεδην με τον πρόεδρο του σωματείου του Νοσοκομείου Χανίων στη συγκέντρωση της ποεδην έξω από το υπουργείο Υγείας είχαμε κάνει τη καταγγελία στον κ. Κοντοζαμανη. Δεν ειναι το μόνο Νοσοκομείο που κλείνει τοσο μακρια ραντεβου. Για διαγνωστικές εξετάσεις δεν μππορεις να βρεις ραντεβού σε Νοσοκομείο πριν το εξαμηνο. Και στο εξάμηνο είσαι τυχερός»