Οι συντονισμένοι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έφεραν στο φως παραβάσεις σχετικές με τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης έλεγχοι που σχετίζονται με τη φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Παράλληλα με τους ελέγχους ενημερώνονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Δήμοι κ.λπ.) προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων ή της σφράγισης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Ειδικότερα, το προηγούμενο τετραήμερο από 13 έως 16-10-2013, κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις ως ακολούθως:

· Σε καφέ – μπαρ, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.

· Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος – είδη διατροφής, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών, ενώ δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης και επισκευών του φορολογικού μηχανισμού.

· Σε παντοπωλείο, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.

· Σε κατάστημα εμπορίου ειδών δώρων και κινητής τηλεφωνίας, δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

· Σε μίνι μάρκετ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

· Σε κατάστημα λιανικού εμπορίου καλλυντικών, δεν επεδείχθησαν βιβλία και στοιχεία, καθώς και το βιβλιάριο επίδειξης ταμειακής μηχανής.

· Σε καφέ – μπαρ στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών και δεν επεδείχθη το βιβλιάριο συντήρησης ταμειακής μηχανής.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.