Έρχεται απεργία στα Jumbo την Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Σε κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Πρέβεζα - Το σχόλιο Βακάκη από το βήμα της γενικής συνέλευσης των μετόχων


ΕΛΛΑΔΑ
12:34
22/01/2020
Έρχεται απεργία στα Jumbo την Κυριακή 26 Ιανουαρίου
17
loading

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση κινητοποίησης έξω από το κατάστημα του Jumbo αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σωματείων και αντιπροσώπων μελών του για την απόφαση της εταιρείας να σπάσει την κυριακάτικη αργία.

Όπως αναφέρει το atpreveza, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Γ. Πούμπης πρότεινε να προκηρυχθεί απεργία την Κυριακή, σημειώνοντας πως υπάρχουν τεράστιες ευθύνες από όλες τις αστικές κυβερνήσεις αλλά και από φορείς όπως η Περιφέρεια, το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο.

«Πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι να κατανοήσουν κι εμείς που τους εκπροσωπούμε ότι δεν είναι κυβερνητικό και πολιτικό το ζήτημα, αλλά είναι θέμα της εργατικής τάξης που πλήττεται ακόμη περισσότερο δουλεύοντας 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να δεχθούν αυτό που πάνε να κάνουν γιατί είναι τρομακτικό από ένα σημείο και μετά να σκεφτόμαστε ότι δεν θα έχουμε μια μέρα να ξεκουραστούμε» ανέφερε η Ε. Κυριαζή.

«Καλούμε όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους να παραβρεθούμε την Κυριακή στις 10:30 για διαμαρτυρία έξω από τα Jumbo. Θα είμαστε  εκεί την Κυριακή και κάποιες άλλες μέρες αμέσως μετά θα δώσουμε τέτοιο υλικό και στην αγορά της Πρέβεζας και σε άλλες περιοχές ώστε να δείχνουμε στους εργαζόμενους και στην κοινωνία πως δεν μας μας λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα. Θα πρέπει να θέσουμε την κοινωνία προς των ευθυνών της, πρέπει από μόνοι μας να μποϊκοτάρουμε τα καταστήματα που ανοίγουν όλες τις Κυριακές του χρόνου» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χρήστος Δημόπουλος.

Ο Βαγγέλης Νάνος από την Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων και ανέργων Πρέβεζας πρότεινε να κηρυχθούν επαναλαμβανόμενες απεργίες κάθε Κυριακή και να γίνουν κινητοποιήσεις προκειμένου να σταλεί ένα πανελλαδικό μήνυμα και να σταματήσει το καθεστώς των «απελευθερωμένων» ωραρίων και η κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας.

Τι απαντά ο Απόστολος Βακάκης

Ο επικεφαλής της γνωστής λιανεμπορικής αλυσίδας, Απόστολος Βακάκης προανήγγειλε χθες τη λειτουργία των καταστημάτων Jumbo τις Κυριακές σε όποιες περιοχές αυτό επιτρέπεται βάσει νόμων, υπουργικών αποφάσεων, αποφάσεων αντιπεριφειρειαρχών.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή της αλυσίδας, από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, όπως επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», υποστήριξε ότι γίνεται για λόγους καταπολέμησης της ανεργίας, κάλυψης των αναγκών των καταναλωτών, αλλά και διότι... έτσι κάνουν και οι άλλοι.

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρωτοστατούμε προκειμένου να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Εγώ θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες», είπε με αρκετή δόση ειρωνείας ο κ. Βακάκης.

Και πρόσθεσε: «Εάν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα του ανέργου και του καταναλωτή, θα ακολουθήσουμε όχι με χαρά, διότι μόνο κόστος έχουμε. Δεν είναι κερδοφόρος, αλλά αναγκαία η επιλογή αυτή».

Ο κ. Βακάκης υποστήριξε, με αφορμή τον θόρυβο που ξέσπασε για την απόφαση της Jumbo να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του έτους τα καταστήματά της σε Κατερίνη και Πρέβεζα, ότι «γίνεται παραποίηση της πραγματικότητας ότι το ξεκινά η Jumbo, ενώ εδώ και χρόνια δούλευαν όλες οι άλλες επιχειρήσεις στις περιοχές. Ή όλοι ή κανένας». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, και σε «φωτογραφικές» διατάξεις, φέρνοντας για παράδειγμα τα Χανιά, όπου υποστήριξε ότι επιτρέπεται να λειτουργούν τις Κυριακές καταστήματα που βρίσκονται μόνο σε έναν κεντρικό δρόμο. Αν και απέφυγε να πει πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται με καθεστώς πλήρους και πόσοι με καθεστώς μερικής απασχόλησης, υποστήριξε ότι η εταιρεία διατήρησε στο προσωπικό της τους εποχικούς εργαζομένους που είχε προσλάβει την εορταστική περίοδο στα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Ας σημειωθεί ότι χθες οι Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ιδιωτικού Τομέα ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την απόφαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας για πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιών στα Jumbo Πρέβεζας στις 26 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βακάκης δεν απάντησε πόσα και ποια καταστήματα της αλυσίδας θα δούμε να λειτουργούν Κυριακές, ωστόσο διευκρίνισε, ότι το κατάστημα που βρίσκεται στο Smart Park (στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα) θα λειτουργήσει όλες τις Κυριακές από Μάιο έως Οκτώβριο, με βάση την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

17
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Μπροστά στις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και μεγάλου τμήματος της κοινωνίας το αφεντικό επέλεξε να …πουλήσει «πνεύμα». Συγκάλεσε λοιπόν έκτακτη Γενική Συνέλευση του ομίλου και από το βήμα της υποστήριξε: «Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες, ούτε τις Τετάρτες».

  Βέβαια ταυτόχρονα με τους ανόητους εργοδοτικούς αστεϊσμούς επέμεινε ότι δεν θα υποχωρήσει και θα προχωρήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων του τις Κυριακές. Ουσιαστικά ξεκαθάρισε τις προθέσεις του να μετατρέψει σε σύγχρονα στρατόπεδα εργασίας τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες θα είναι ανοιχτές και τις 52 εβδομάδες το χρόνο.

  Μάλιστα, επιδίωξε να εμφανίσει την απόφαση του ως μια κίνηση του έγινε προς απάντηση και στον τοπικό ανταγωνισμό (!). Επίσης ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει κόστος λειτουργίας (!) έναντι μίας «ελπίδας αύξησης» της αποτελεσματικότητας σε ετήσια βάση. Ωστόσο, την απόφαση την πήρε και την υλοποιεί! Γιατί; Γιατί ακριβώς θέλει να μεταφέρει το συγκεκριμένο μοντέλο εργασίας σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου διαθέτει κατάστημα, με μοναδικό στόχο φυσικά την περαιτέρω αύξηση των κερδών του. Προχωρά στο άνοιγμα των καταστημάτων στο πλαίσιο μιας ευαισθησίας για την… ενίσχυσης του τοπικού ανταγωνισμού;

  Προφανώς και όχι. Στόχος είναι να πάρει μεγαλύτερο μέρος από την πίτα της αγοράς.
  ....
  [...]

 2. avatar εγώ θα συμφωνήσω να λειτουργούν όλες τις Κυριακές

  αλλά με την ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ότι οι εργαζόμενοι
  θα δουλεύουν 6ΩΡΟ και 4ΗΜΕΡΟ αυστηρά, ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ αποδοχών
  για να αναγκαστούν οι επιχειρήσεις να κάνουν προσλήψεις και να μειωθεί η ανεργία

 3. avatar όσκαρ μαν

  μην αγοράζετε Κυριακή από τα καταστήματα. Ανοικτά να είναι μόνο μαγαζιά για φαγητό και ποτό, και ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο (φαρμακεία κ.λπ). Το άρχισαν από 1-2 Κυριακές το χρόνο δήθεν γιατί είναι γιορτές και τώρα θα πάει σιγά σιγά σε όλες. Τα μεγάλα μαγαζιά αντέχουν γιατί έχουν πολύ προσωπικό και καλύπτουν ρεπό. Τα μικρά μαγαζάκια δεν θα τα βγάλουν πέρα και μετά θα τους υποχρεώσουν να ανοίγουν.

 4. avatar Μάριος 13!!!

  Εφόσον καποιοι θέλουν να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές ,θα πρέπει να δεχτούν να λειτουργούν τα πάντα τις Κυριακές,όπως το Δημόσιο,και το υπόλοιπο σύνολο των ιδιωτικών εταιριών,μόνο τότε θα πάει μπροστά η οικονομία μας, ετσι δεν είναι;

 5. avatar 21.

  Προτείνω 24ωρη εργασία 7ημέρες την εβδομάδα και όποιος αντέξει αρκεί η οικονομία τον πλουσίων να πηγαίνει καλά οι υπόλοιποι να ψοφήσουν δουλεύοντας αυτή είναι η λογική του παραλόγου...!!

 6. avatar Χαχα122

  Τον κουμουνιστη τον μυριζεσαι ςπο χιλιομετρα....οταν ειπε \"αστικές κυβερνησεις\" καταλαβαμε ολοι!!ΡΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...τι σας νοιαζει αν το μαγαζι ανοιγει 7????

 7. avatar NRG

  Δηλαδή την απεργία δέν την κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θα δουλεύουν Κυριακή, αλλά οι εργατοπατέρες που δεν έχουν σχέση με την εταιρεία! Όσοι ειναι ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, ας μήν ψωνίζουν τις Κυριακές, οπότε δεν θα έχουν λόγο και να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα αν δεν έχουν κόσμο. Βέβαια στα εμπορικά γίνεται το αδιαχώρητο, άρα πρέπει αρκετοί να αλλάξουν νοοτροπία. Η μη εργασία την Κυριακή πάντως ειναι εντελώς υποκριτική, δεδομένου ότι υπάρχουν χιλίαδες εργαζόμενοι που δουλεούν Κυριακάτικα σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ κτλ

  1. avatar mr g

   \'Όταν κάνεις παιδιά θα καταλάβεις , να θες να πας οικογενειακός μια βολτα και να δουλευεις Κυριακή και να κάθεσαι Σάββατο αλλά να δουλεύει η γυναίκα σου Σάββατο και να κάθετε Δευτέρα !... Εγω δουλεύω σε s/m 6ήμερο , τώρα με τις γιορτές δούλεψα απο τις 9/12 - 24/12 σε φουλ εορταστικούς ρυθμούς για 45ε τα παιδιά μου που πήγαν για να καταλάβουν γιορτές?...Τουλάχιστον να πληρωνόμασταν ηπερωρίες σωστές όχι στραγάλια ...

   1. avatar NRG

    Συμφωνώ μαζί σου, και για αυτό είπα οτι το πρώτο βήμα ειναι να σταματήσουν οι καταναλωτές να ψωνίζουν τις Κυριακές. Αν δεν ψωνίζουν δέν θα ανοίγουν και τα μαγιαζία. Το αντίθετο όμως γίνεται, στις γιορτες τις Κυριακές που ήταν ανοιχτά είχε περισσότερη κίνηση κι από τις καθημερινές και τα Σάββατα!!!

    Φαντάζομαι και εσύ που θες να πάς κάπου την Κυριακή με την οικογένειά σου, αρκετές φορές πηγαίνεις σε κάποια ταβέρνα ή κάποιο καφέ ή κάποιο παιδότοπο που οι εκεί υπάλληλοι εργάζονται, άρα δεν μπρούν να περάσουν χρόνο με τις οικογέννειές τους. Σωστά? Για αύτο είπα ότι ειναι και λίγο υποκριτικό σε μερικές περιπτώσεις

 8. avatar spyrospeiratis

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ. ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΣΙ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΥΦΕΣΗ -ΑΝΕΡΓΙΑ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΙΑ. ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΠΙΟ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ? ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ? ΟΥΔΕΙΣ .ΝΑ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΕΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΕΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.

  1. avatar Ότι να ναι…

   Δηλαδή το πρόβλημα μας είναι ότι έχουμε τόσα πολλά λεφτά που δεν προλαβαίνουμε να τα ξοδέψουμε... Και πρέπει να είναι και Κυριακές τα μαγαζιά ανοιχτά... Και αυτό είναι ένα ακόμα λυθαρακι εναντίον του θεσμού της οικογένειας.. Να έχεις χρόνο να κάνεις μια βόλτα με τα παιδιά που κάθονται το Σ Κ... Σας δουλεύουν ψιλό γαζί... Δλδ παλιά που ήταν κλειστά τα μαγαζιά δεν υπήρχε ανάπτυξη;;; Άμα είναι να δουλεύουν όλοι ΣΚ... Και οι εταιρείες και το δημόσιο και οι τραπεζες.... Για να δω τι θα γινόταν τότε...

  2. avatar duck

   Δε σωνεται η οικονομια μιας χωρας αν δουλεψεις την Κυριακη , αλλωστε ειναι για να τιμας τον Θεο και εοναι αργια και οχι να δουλευεις, ας κανουν πρωτα σοβαρες επενδυσει(αν προλαβουν) και μετα βγαζουν αποφαση για το αν χρειαζεται να δουλεψεις την Κυριακη

   1. avatar NRG

    Δηλαδή εσύ την Κυριακή πηγαίνεις εκκλησία για να τιμήσεις το Θεό? Και έστω οτι το κάνεις εσύ, νομίζεις ότι το κάνουν και οι υπόλοιποι? Καλώς η κακώς δέν ισχύει αυτό πλέον...

    1. avatar duck

     Ναι, ότι πάθουμε κατά πρωτίστως είναι γιατί έχουμε βγάλει το Θεό απ τη ζωή μας, κατά τ \' άλλα Καλό του κεφαλιού τους που δε πάνε Εκκλησία.

 9. avatar κλεισε τα κινεζομαγαζα

  δεν θα μας λειψεις βακακη

  1. avatar Και όσοι μείνουν άνεργοι

   Δεν σε ενοχλεί Τόσα χρόνια εργατοπατέρες κοπρόσκυλα κλείνουν βιομηχανίες ναυπηγεία και ότι άλλο παραγωγικό σε αυτήν την χώρα προκειμένου να πληρώνονται Και να μην δουλεύουν Έναν μα μου δείξετε συνδικαλιστή που να έχει επάγγελμα Τρέχουν ώστε στο τέλος μα γίνουν βουλευτές και να νομοθετούν για την εργασία κάτι που δεν ξέρουν το είναι

 10. avatar 7 μέρες λειτουργουν τα καταστήματα, οι εργαζόμενοι δουλεύουν 5 μέρες γιατί

  έχουν 2 μέρες ρεπό ανα εβδομάδα. Αυτό συνέβαινε παντού και πάντα. Οι συνδικαλισταράδες που ΄΄δουλεύουν΄΄ μόνο τους εργαζόμενους, πουλώντας εξουσία και εξαργυρώνοντας την με προσωπικά οφέλη, ας ασχοληθούν με κάτι ουσιαστικό...έλεος!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει