Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο με την παρουσία πλήθους κόσμου και την υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

50 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Παραμένοντας πιστή στον κοινωνικό της ρόλο, η εταιρία συμμετείχε ως μέγας χορηγός στο κορυφαίο αυτό πολιτιστικό και φιλανθρωπικό γεγονός της χρονιάς, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

50 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας γιόρτασε η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, με μια μεγάλη συναυλία την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Η διεθνούς κύρους καλλιτέχνιδα έκανε μια αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς της μουσικής της πορείας, με τραγούδια από το έργο μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, αλλά και ποίηση σπουδαίων ανθρώπων του πνεύματος, που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στο χρόνο, σημάδεψαν την κοινή μας μνήμη και δεν έπαψαν στιγμή να δείχνουν έναν άλλο δρόμο για το μέλλον.

Στον κατάμεστο χώρο του Ηρωδείου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δημιουργίες των Μίκη Θεοδωράκη («Μαουτχάουζεν», «Canto General», «Μυθιστόρημα» (Γ.Σεφέρη), «Οδύσσεια»), Μάνου Χατζιδάκι («Μελλισάνθη», «Εφιάλτης της Περσεφόνης», «Σκοτεινή μητέρα», «Αμοργός»), Διονύση Σαββόπουλου, Μάνου Λοΐζου, Λευτέρη Παπαδόπουλου αλλά και ξένων, όπως οι Zulfu Livaneli, Charles Lloyd, Lucio Dalla. Παράλληλα η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα έκανε ειδική αναφορά σε Έλληνες και ξένους ποιητές, όπως οι Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιώργος Σεφέρης, Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Άγγελος Σικελιανός, Νίκος Γκάτσος, Federico Garcia Lorca , Pablo Neruda.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους: Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μάνος, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Ελένη Καραΐνδρου, Ντόρα Μπακοπούλου, Λάμπης Ταγματάρχης, Θανάσης Νιάρχος, Χριστόφορος Χατζόπουλος, Μελίνα Τανάγρη, Θανάσης Λάλας, ‘Αννα Δρούζα, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Πρέσβεις, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου κ.ά.

Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπίρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Heineken, ΑΛΦΑ, Fischer, ΒΙΟΣ 5 και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ στα τέσσερα εργοστάσιά της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λαμία. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες όπως: Sol, Mc Farland, Erdinger, Duvel, Chimay και άλλες. Τέλος, με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει περισσότερα από 25 προϊόντα σε 20 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική και την Ωκεανία.

Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία επενδύει επί σειρά ετών στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση του αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.

Στα εργοστάσια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός, ανακυκλώνεται περισσότερο από το 99% των απορριμμάτων ενώ, με βάση συγκεκριμένους δείκτες, γίνεται σταθερή πρόοδος σχετικά με τη μείωση των πόρων ενέργειας (ηλεκτρική, θερμική και νερό) και των ρύπων βάσης. Επιπλέον, από το 2008 επικοινωνεί το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των επιστρεφόμενων φιαλών, που αποτελεί μία συμπεριφορά ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον και από την ανακύκλωση.

Στο πλαίσιο της σχέσης με την κοινωνία και τις τοπικές κοινότητες, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει να επιδείξει έντονη συνεισφορά. Παράλληλα, η συμμετοχή στα κοινωνικά, αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα αποτελεί σημαντικό άξονα της δραστηριότητας της εταιρίας. Ήταν Μέγας Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, ενώ από το 2005 χορηγεί την πιο δημοφιλή αθλητική διοργάνωση, το UEFA Champions League και στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, χορηγώντας την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Παράλληλα, μέσω της Heineken, προσφέρει τη δυνατότητα στους λάτρεις της καλής ξένης μουσικής να απολαμβάνουν μοναδικές μουσικές βραδιές, ενώ, μέσω της Amstel, υποστηρίζει την καλή ελληνική μουσική και πολλά ακόμα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

O κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η κα Μαρία Φαραντούρη, Ερμηνεύτρια της βραδιάς και ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Η κα Μαρία Φαραντούρη, Ερμηνεύτρια της βραδιάς

Η κα Μαρία Φαραντούρη και ο κ. Διονύσης Σαββόπουλος, κατά τη διάρκεια της συναυλίας

 Η κα Ελένη Καραΐνδρου και ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

O κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η κα Μελίνα Τανάγρη και ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Πλήθος κόσμου κατά τη διάρκεια της συναυλίας