Κατηγορηματικά αντίθετοι στην εκχώρηση έργου του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «μιλάμε για το 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του οργανισμού. Αυτό δεν θα περάσει. Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μέσω των νομικών μας γίνονται όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να το διασφαλίσουμε».

Στο μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα, με σημερινή ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καταγγέλλει παραποίηση δηλώσεων του προέδρου του οργανισμού και επινόηση «σύμφωνης γνώμης του Δημήτρη Τσερμενίδη» για την εκχώρηση συγκοινωνιακού του έργου στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το συνδικάτο με την ανακοίνωσή του, καταγγέλλει παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων από «γνωστά φερέφωνα» και κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την πρόσκαιρη δημοσιότητα, καθώς και την επίτευξη πλήγματος στη συνοχή των εργαζομένων. Με την ανακοίνωσή του το συνδικάτο διαψεύδει τα περί σύμφωνης γνώμης και απαντά, μεταξύ άλλων, ότι η συγκοινωνία πρέπει να παραμείνει δημόσιο αγαθό στην υπηρεσία του πολίτη.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν τις ευθύνες τους έναντι του κοινωνικού συνόλου αντιμετωπίζοντας με σύνεση και υπευθυνότητα τα προβλήματα της συγκοινωνίας και του μοναδικού -δυστυχώς για την πόλη μας- μέσου μαζικής μεταφοράς» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή τους.