Στην κεντρική πλατεία στο Βαθύ της Σάμου βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (17/12) ο δήμαρχος, Γιώργος Στάντζος, προσπαθώντας να απομακρύνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρισκόντουσαν στο σημείο

Όπως ακούγεται στο βίντεο που δημοσίευσε το samos24.gr ο δήμαρχος φωνάζει: «Go, go now! Φύγετε όλοι από εδώ!» και χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ φαίνεται να σπρώχνει και έναν από τους μετανάστες.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου ανέφερε: «ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους».

Μάλιστα ο δήμαρχος στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλουμε λύση αυτήν τη στιγμή. Να φύγουν από το νησί! Τέλος! Δεν υπάρχει άλλη λύση. Τέλος!».

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου στη πλατεία Πυθαγόρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μετανάστες να κάνουν κατάληψη της πλατείας.

Posted by Samos24.gr on Tuesday, December 17, 2019

Νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, ωστόσο στη συνέχεια εκείνοι επέστρεψαν με αποτέλεσμα να υπάρξει και η παρέμβαση του δημάρχου.

Στο νησί βρέθηκα σήμερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος, προκειμένου να συναντήσει τον Πορτογάλο πρωθυπουργό. Ο Αντόνιο Κόστα επισκέφτηκε το νησί, καθώς εκεί βρίσκεται η πορτογαλική ακτοφυλακή, που συμμετέχει στη δύναμη της FRONTEX και περιπολεί στο Ανατολικό Αιγαίο για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.