Σοκάρει την ελληνική κοινωνία η υπόθεση της άγριας δολοφονίας 73χρονης στους Αγίους Θεοδώρους, που διαπέρασαν με αυτοκίνητο και σκότωσαν δύο σεσημασμένοι Ρομά.

Συντετριμμένος παρουσιάζεται ο σύζυγος της 73χρονης, την οποία διαπέρασαν με αυτοκίνητο και σκότωσαν οι ληστές στους Αγίους Θεοδώρους για μία χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό. Η παράδοση των δραστών του φρικτού εγκλήματος δεν φαίνεται να απάλυνε τον πόνο του.

«Είναι μια ανάπαυση στην ψυχούλα της, η παράδοσή τους. Ήταν αλήτες. Τη γυναίκα μου την κομματιάσανε», είπε στην στην κάμερα του Alpha ο σύζυγος της 73χρονης και πρόσθεσε: «Με πήγαν οι αστυνομικοί σε μία αίθουσα με τζαμαρίες και λέω: αυτός ήταν. Τον είχα δει όταν πετάχτηκα από το σπίτι μου».

Οι δύο δράστες, δύο σεσημασμένοι Ρομά κακοποιοί, 28 και 26 ετών, αρχικά κρύβονταν σε διάφορα σημεία, ωστόσο όταν ένιωσαν ότι τα περιθώρια στένευαν, ήρθαν σε επαφή με δικηγόρο που ανέλαβε διαπραγμάτευση με την Αστυνομία και παραδόθηκαν οικειοθελώς, με σκοπό να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από την Δικαιοσύνη.

Ο 28χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε περιστατικό ένοπλης συμπλοκής μεταξύ Ρομά και Αλβανών, για ληστείες, παράβαση του νόμου «περί όπλων» και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο 26χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες. Και οι δύο έχουν απασχολήσει για διαρρήξεις σε οικίες.

Τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος του θύματος κλήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με τζάμι μίας όψεως αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα τους δύο δράστες.