Έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα έχει προκαλέσει η απόφαση της οικολογικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», που αγωνίζεται για την προστασία της αρκούδας, να αποδεχθεί δωρεά της Χρυσής Αυγής ύψους 5.000 ευρώ.

Το γεγονός γνωστοποίησε η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της πριν από δύο ημέρες, στις 12 Αυγούστου. Στο συγκεκριμένο κείμενο γίνεται αναφορά στην ζωοφιλία του γενικού γραμματέα της Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος «φιλοξενεί στην οικία του τρία αδέσποτα (δύο σκύλους και έναν γάτο».

«Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή προ ημερών δώρησε 5.000 ευρώ για τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ο οποίος διανύει τη χειρότερη περίοδο της λειτουργίας του, ζητά τη στήριξη του κόσμου για να επιβιώσει και να συνεχίσει το έργο του. Ο Αρχηγός του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος έσπευσε να υποστηρίξει αυτό το αξιόλογο έργο του, καθώς είναι γνωστό ότι είναι ζωόφιλος και φιλοξενεί στην οικεία του 3 αδέσποτα (2 σκύλους και έναν γάτο)!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Σημειώνεται ότι την 1η Αυγούστου σε ανακοίνωσή του ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» απηύθυνε έκκληση για στήριξη της οργάνωσης:

«Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αυτή τη στιγμή σε χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εδώ και 21 χρόνια υπηρετούμε πιστά το σκοπό της προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στην πατρίδα μας. Σήμερα, που η οικονομική κρίση έχει πλήξει κάθε δραστηριότητα στην Ελλάδα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της λειτουργίας του. Προκειμένου να επιβιώσει με αμείωτη τη δράση του σε όλη την Ελλάδα, συρρικνώνεται διοικητικά και καταργεί τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Συρρικνώνεται γεωγραφικά προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που τόσο καλά γνωρίζει: Να προστατεύει την άγρια ζωή και το περιβάλλον στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και τώρα χρειάζεται την υποστήριξή σας, ηθική και οικονομική».

Παρότι η κίνηση της Χρυσής Αυγής έχει γίνει γνωστή εδώ και δύο ημέρες, μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και σε πληθώρα δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο, ο «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» δεν έχει διαψεύσει τη δωρεά. Η προσπάθεια επικοινωνίας του newsbeast.gr με τον «ΑΡΚΤΟΥΡΟ» δεν κατέστη εφικτή, καθώς, πιθανότατα λόγω των ημερών, δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο της οργάνωσης.