Το φθινόπωρο έχει κάνει την εμφάνισή του και ο Νοέμβρης μας προσκαλεί να γευτούμε πιάτα από τα φρέσκα υλικά του. Η Ελληνικά Κελλάρια σας προτείνει τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά, φρούτα και καρπούς του Νοέμβρη και πως θα τα συνδυάσετε ιδανικά με τα μοναδικά, ξηρά ή γλυκά κρασιά και τα αποστάγματα από την πλούσια γκάμα της.

Η εποχή παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το ποια ψάρια είναι πιο νόστιμα και με μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι φρέσκα. Ο μήνας που διανύουμε είναι ο ιδανικός για να απολαύσουμε τσιπούρες, σαργούς, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, αθερίνες, φαγκριά, τοννάκια, γαύρους, σαρδέλες, σφυρίδες και σαφρίδια.

Και η πλούσια γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια είναι εδώ να συνοδεύσει τα ψάρια του Νοέμβρη με τα υπέροχα λευκά κρασιά της. Η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης και το Μοσχοφίλερο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers αποτελούν ιδανικές επιλογές για τα ψάρια του Νοέμβρη.

Τα φρέσκα ψάρια, αλλά και όποια άλλα εδέσματα θέλετε, μπορούν να συνδυαστούν άψογα με τα φρέσκα λαχανικά του Νοέμβρη. Κολοκύθες, κουνουπίδια, μπρόκολα, λάχανα, παντζάρια, πράσα και σπανάκι αποτελούν ιδιαίτερα γευστικές προτάσεις για όλα τα πιάτα, μιας και είναι όλα στην εποχή τους. Συνδυάστε τα ιδανικά με τα μοναδικά και ελαφρά ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, όπως το Μοσχάτο Άσπρο και τις Ψηλές Κορφές.

Την τιμητική τους για τον Νοέμβριο έχουν μερικά από τα πιο αγαπημένα φρούτα. Μπορείτε να βρείτε τώρα φρέσκους λωτούς, ρόδια, αβοκάντο, κυδώνια, ακτινίδια, πορτοκάλια, μήλα και αχλάδια. Ο συνδυασμός τους σε μία απογευματινή ανάπαυλα με ένα ποτήρι γλυκό κρασί Samos Vin Doux θα σας συναρπάσει και θα αναδείξει όλα τους τα αρώματα.

Τέλος, δεν ξεχνάμε και τους φρέσκους καρπούς του Νοέμβρη. Είναι η εποχή που συλλέγονται κάστανα, καρύδια και αμύγδαλα. Τα πολυαγαπημένα κάστανα, είτε ψητά στο τζάκι είτε βραστά, θα ταιριάξουν ιδανικά με ένα κρύο, ημίξηρο λευκό μοσχάτο στους 10ο C, όπως το Aegean Breeze του ΕΟΣ Σάμου. Αμύγδαλα, καρύδια αλλά και κάθε λογής ξηρός καρπός δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από ένα υπέροχο παγωμένο τσίπουρο, όπως το Μπαμπατζίμ.

Η Ελληνικά Κελλάρια με τα πολυαγαπημένα και εξαιρετικής ποιότητας κρασιά και αποστάγματα της πλούσιας γκάμας της, σας κρατούν συντροφιά και φροντίζουν να γεμίσουν με αρώματα, γεύση και χρώματα τα τραπέζια του Νοέμβρη, με τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά, φρούτα και καρπούς του.