«Αναγκαία η πρόσκληση μεγάλων εταιρειών για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στο Ελληνικό»

Το μήνυμα από τον ανώτερο γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς


ΕΛΛΑΔΑ
18:12
01/11/2019
«Αναγκαία η πρόσκληση μεγάλων εταιρειών για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στο Ελληνικό»
2
loading

Την ανάγκη για πρόσκληση -από πλευράς Ελλάδας- μεγάλων, επώνυμων εταιρειών, με στόχο την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στο έργο του Ελληνικού, καθώς και σε άλλα μεγάλα έργα της χώρας, τόνισε ο Γεώργιος Ι. Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής, επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μιλώντας στο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διεθνούς συνάντησης, ο κ. Κορμάς είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του σε μία δημόσια συζήτηση με συμμετέχοντες και άλλους ειδικούς του κλάδου ακίνητης περιουσίας, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η συμμετοχή μεγάλων επώνυμων εταιριών με κύρος, θα αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος και θα κάνει σεβαστό το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ο κ. Κορμάς υπογράμμισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει υπογράψει, αλλά ήταν και η μόνη ελληνική τράπεζα που συμμετείχε στη διαμόρφωση των έξι παγκόσμιων Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, μαζί με άλλες 29 τράπεζες από όλο τον κόσμο, μέλη της Χρηματοοικονομικής Πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP FI).

Οι Αρχές καθορίζουν και οριοθετούν το πλαίσιο στο οποίο επιδιώκεται να αναπτυχθεί η Αειφόρος Τραπεζική (Sustainable Banking) τα επόμενα χρόνια.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ), θα πρέπει να ενισχυθούν θεσμικά, ώστε να αποτελούν την ιδανική λύση για ξένες επενδύσεις στη χώρα μας, λόγω του σταθερού και ελεγχόμενου καθεστώτος στο οποίο λειτουργούν.

Η συζήτηση, που συντονίστηκε από τον κ. Άρη Ίκο, διευθυντή Έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφορούσε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την τουριστική αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, όπως το χωροταξικό και φορολογικό καθεστώς στη χώρα μας, τις εξελίξεις σχετικά με μεγάλα τουριστικά θέρετρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποδόσεις ακίνητης περιουσίας στον τουρισμό.

Το MR&H αποτελεί ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα του real estate στον τουριστικό τομέα και ιδιαίτερα στο μοναδικό χώρο της Μεσογείου και της Νότιας Ευρώπης, να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν σχετικά με επενδυτικές ευκαιρίες και προοπτικές αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις της συγκεκριμένης αγοράς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Amber alert

  Μήπως γνωρίζει ο Άδωνις πού είναι οι μπουλντόζες που θα έμπαιναν στο Ελληνικό από την πρώτη εβδομάδα κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας;
  Και εδώ ψέματα έλεγαν!

  1. avatar @@@ Amber alert

   Ψάχνει να βρεί τις μπουλντόζες που ΚΛΕΨΑΝΕ κάποτε , απο την ΜΟΜΑ
   όταν την διέλυσε ο πατέρας του Κούλη.
   Μόλις βρει τους ΔΥΟ μεγαλοκλέφτες που γίνανε μεγάλοι και τρανοί με
   τα κλεμένα απο την ΜΟΜΑ , θα τους πάρει πίσω τις μπουλντόζες και
   δια μέσω της Κηφησίας - Συγγρού - Παραλιακής , θα τις οδηγήσει ο ίδιος
   στο Ελληνικό , , , νομίζοντας πως ' ' κατεβάζει τα τάνκς ' ' . . . για να αρχίσει
   η επανάσταση στην ανάπτυξη . . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει