Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε Πνευματικός Κτήτορα της Μονής Βατοπεδίου

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την ψήφο των αποδήμων από το Άγιο Όρος


ΕΛΛΑΔΑ
19:46
21/10/2019
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε Πνευματικός Κτήτορα της Μονής Βατοπεδίου
20
loading

Σε Πνευματικό Κτήτορα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους ανακηρύχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, το μεσημέρι, σε ειδική εκδήλωση, κατά την επίσκεψη του στη μονή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον ηγούμενο Εφραίμ και την αδελφότητα της μονής και παρέλαβε την περγαμηνή της ανακήρυξής του σε πνευματικό κτήτορα της μονής, ενώ οι μοναχοί αναφώνησαν: «'Αξιος».

«Δεν αμφισβητεί κανείς το εκκλησιαστικό φρόνημα, την αφοσίωσή τους, στη Μητέρα Εκκλησία. Το Βατοπέδι ήταν πάντοτε ένα αρχοντικό μοναστήρι και πάντοτε συνδεδεμένο, αρρήκτως, με το Οικουμενικό Πατριαρχείο» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και πρόσθεσε:

«Να υπενθυμίσω ότι ήταν το μόνο μοναστήρι, το οποίο εδέχθη την μεταρρύθμιση του ημερολογίου και ακολουθούσε μέχρι προ τινών ετών το νέο ημερολόγιο, το οποίο χρησιμοποιεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος και πολλές άλλες εκκλησίες. Αργότερα, η αδελφότης αποφάσισε να ακολουθήσει την πλειοψηφία, την συντριπτική, των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και έτσι όλο το 'Αγιο Όρος ακολουθεί το Ιουλιανό Ημερολόγιο».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θυμήθηκε και την επίσκεψη του στη μονή προ τριακονταετίας, πριν αναλάβει τα σημερινά του καθήκοντα, όταν υπήρχαν ελάχιστοι μοναχοί και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση τα κτίρια και το σκευοφυλάκιο. Υπέμνησε, ότι τότε είχε τεθεί και το ζήτημα της επάνδρωσης της μονής και τελικώς αποφασίστηκε η εγκατάσταση της σημερινής αδελφότητας, τότε υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου πατέρα Ιωσήφ.

«Η αδελφότητα σήμερα έχει επικεφαλής τον αγαπητό πατέρα Εφραίμ, το δραστήριο, το φιλόστοργο προς τα πολλά πνευματικά του τέκνα και αφοσιωμένο εις τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία και θαυμάζει, παρακολουθεί, καμαρώνει το έργο, το οποίον επιτελείται εδώ και το φιλανθρωπικό και το κοινωνικό έργο της μονής συν τοις άλλοις. Να συνεχίζετε περί της αυτής της αξιεπαίνου οδού και κατευθύνσεως και να έχετε όλας τας ευλογίας του Θεού, σεις προσωπικώς και η αδελφότης σας και η μονή σας και να συμβάλλετε εις το ευρύτερο ιερό έργο της Αθωνικής Πολιτείας. Έχετε όλη τη στοργή, την εκτίμηση και τας θερμοτέρας των ευχών μας. 'Αξιοι».

Ο ηγούμενος Εφραίμ εξέφρασε τη χαρά του για την πατριαρχική επίσκεψη στη μονή και μετά την ανάγνωση της απόφασης, επέδωσε στον κ. Βαρθολομαίο την περγαμηνή ανακήρυξης του σε πνευματικό κτήτορα της μονής, λέγοντας :

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος αποτελεί στην σύγχρονο ιστορία για την μεγίστη ταύτη μονή, φωτεινό ορόσημο πνευματικής ανορθώσεως και ακαταμάχητο πρότυπο πνευματικού ποιμένος».

Στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη και στην τελετή αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαμαντάρης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μου εμπιστεύτηκε αυτήν την αποστολή, να είμαι παρών σε αυτές τις ιστορικές πραγματικά στιγμές» είπε ο κ. Διαμαντάρης και πρόσθεσε:

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και προς τον Παναγιότατο, που είχα την ευκαιρία να είμαι κοντά του αυτές τις δύο μέρες».

Ο κ. Διαμαντάρης ανέφερε επίσης τους λόγους, για τους οποίους διατηρεί στενούς δεσμούς με τη μονή Βατοπεδίου.

«Είναι ένα μοναστήρι στο οποίο βρίσκω αγάπη, ειρήνη, φιλία, φιλοξενία, σοφία και θρησκευτικό πνεύμα, για αυτό και το επισκέπτομαι αρκετά συχνά» είπε ο υφυπουργός.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την ανάθεση των νέων καθηκόντων του ευχαρίστησε και ο νέος πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος και απευθυνόμενος προς τον κ. Βαρθολομαίο είπε: «Ο διορισμός αυτός συνέπεσε με την ιστορική επίσκεψη σας, σας αγαπούμε πάρα πολύ και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας»

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της δοξολογίας της υποδοχής του αναφέρθηκε στην επίσκεψη στη μονή και στα σπουδαία κειμήλια που φιλοξενούνται στους χώρους της.

«Μετά μεγάλης συγκινήσεως θέτομεν τον πόδα εις την περίκλειστον ιεράν, του Βατοπεδίου, μονήν, εζωσμένης με την πίστην εις την χάρην της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτοκου» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:

«Εδώ φιλοξενούνται θαυματουργές εικόνες της Παναγίας μας, αλλά και τόσα λείψανα μεγάλων αγίων και πατέρων, όπως είναι αί τίμια κάραι των αγίων προκατόχων ημών, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τας οποίας μόλις προ ολίγου ηξιώθημεν να προσκυνήσωμεν’.

Με αφορμή, δε, τα τελευταία σημαντικά κειμήλια θέλησε να αναφερθεί εκτενέστερα στην έννοια της «γνήσιας θεολογίας» και του «αληθούς θεολόγου», καθώς «οι έννοιες αυτές τείνουν να παρερμηνεύονται στις μέρες μας» και συνέχισε:

«Ο προορισμός του επί γης βίου μας δεν είναι άλλος από το να γίνουμε κατά χάρην άγιοι, εν ονόματι του όντως και μόνου Αγίου Θεού. Και όχι να ονομασθώμε θεολόγοι. Διότι, η εκκλησία μόνον εις τρεις μορφές του αγιολογίου της απέδωσε τούτον τον ιερόν τίτλο. Δια τούτο και πάντες οι θεράποντες της επιστήμης αυτής, χρέος έχουμε, όχι να επιζητώμεν την προσφώνηση και καινάς επιστημονικάς περγαμηνάς, αλλά να σπουδάζουμε αυτήν δια της εκκλησιαστικής ημών γιορτής, της θεωρίας και της πράξεως».

Ειδικότερα, στην αντιφώνηση του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σημαντική για τη μοναστική ιδιότητα «αρετή» της υπακοής.

«Εις τύπον εκείνης της πρώτης υπακοής, της λυσσάσης την αγάν της ανυπακοής των Πρωτοπλάστων, εντοπίζει και η μοναχική πολιτεία το νόημα της θεμελίου αυτής. Διότι, ο μοναχισμός δεν νοείται άνευ υπακοής» είπε ο κ. Βαρθολομαίος. Χαρακτήρισε την μοναστική υπακοή «ευλογημένη» και «μακαρία» και «μαρτυρική αρετή, διότι ουδέν δυσκολότερο της εκπομπής του ιδίου θελήματος, του επικρατήσαντος εις εμάς μετά την Πτώσην» και πρόσθεσε:

«Υπακούοντας, όμως, εις τα κελεύσματα του γέροντος και ο γέροντας με τη σειρά του εις τον επίσκοπο και την Εκκλησία τότε η πνευματική μας πορεία ευλογείται υπό της, αεί παρούσης, χάριτος του Θεού ημών».

Τον κ. Βαρθολομαίο στην επίσκεψη του στην μονή Βατοπεδίου συνόδευαν εκτός του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαμαντάρη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ, Κωστής Αλεξανδρής.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει “το αυτονόητο” για την ψήφο των αποδήμων»

Η κυβέρνηση επιθυμεί και επιδιώκει το «αυτονόητο», σε ότι αφορά την ψήφο των αποδήμων, τόνισε από το Άγιο Όρος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαμαντάρης, ο οποίος συνόδευσε το πρωί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Μονή Βατοπεδίου.

«Η κυβέρνηση μας ζητά το αυτονόητο. Να έχουμε το δικαίωμα και εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουμε κι όχι να αναγκαζόμαστε να επιστρέφουμε στην Ελλάδα στις περιοχές από τις οποίες καταγόμαστε» είπε ο κ. Διαμαντάρης σε παρέμβαση του, στην εκδήλωση ανακήρυξης του κ. Βαρθολομαίου σε Πνευματικό Κτήτορα της Μονής Βατοπεδίου και προσέθεσε:

«Δε ζητάμε πολλά, μόνο αυτό ζητάμε. Να μπορούμε να ψηφίζουμε, όπως ο καθένας. Από τον τόπο στον οποίο ζούμε. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι οι απόδημοι Έλληνες δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις, έχουν και δικαιώματα. Και ένα βασικό δικαίωμα είναι το δικαίωμα της ψήφου».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Sofokles

  Πριν απο λίγο , ήθελες δεν ήθελες σ\' έκανα βρασταρι ( αγριο - μεντα = φλισκουνι ) .
  Ακρως αποχρεμπτικο , και τα πνευμονια μου κρυωμενα απο τον ιδρωτα της σημερινής εργασίας .
  Τώρα σε πίνω γουλια _ γουλια . Μου \'ρθε ομως στο νου και το ρεφραίν απο το καταπληκτικο τραγουδι του Μανου Λοιζου :
  Κι υστερα το βραδάκι μεθυσμενακι στα καπηλια
  Σ\' επινα κοριτσακι σαν το κρασάκι γουλια - γουλια.
  Και πριν το καταλαβω με πλάκωσε μια μικρή μελαγχολία . Μικρή είναι όμως , που θα πάει θα περάσει .

  1. avatar Ellıe

   Πολύ καλά έπραξε, να μη σου πω και λίγα μου έκανες. Ελπίζω μετά να χτύπησες και κανένα σφηνάκι από το γιατροσόφι (τσικουδιά) που είναι για πάσα νόσο, για να έρθεις στα εντελώς ίσα σου. Να ακούσω Σοφοκλή μου γιατί συνέβη αυτό, τί έκανες χθες, γιατί ίδρωσες, γιατί κρύωσες, (και τώρα φτάνουμε στα δύσκολα) πόσα τσιγάρα κάπνισες και πότε θα βάλεις πρόγραμμα σιγά σιγά να το κόψεις ή εστω για αρχή να το ελαττώσεις. Επειδή ο καιρός είναι άστατος αυτή την εποχή και τη μια ζεσταίνεσαι και ιδρώνεις και την άλλη κρυώνεις, κοίτα να προσέχεις, μη σε πιάσει γρίπη και μου κρεβατωθείς και έχουμε άλλα.

   1. avatar Sofokles

    Πως κρύωσα λοιπον . Χθες ενας καλος φιλος μαζευε ελιες και χρειαζόταν βοήθεια .Ετρεξα ευχαρίστως και τον βοήθησα . Ίδρωσα , φύσαγε κι αέρας οπότε δεν το \'θελε και πολύ .
    Αφού σε ηπια ομως , και με πέντε σφηνάκια καπάκι , επανήλθα δριμυτερος .
    Αν είχα βέβαια « κάποια » , να μ\' αποτριψει , θα \'τανε ιδανικο , αλλα που τέτοια τύχη .
    Για το τσιγάρο τώρα . Είναι δυστυχώς μια απο τις μικροαπολαυσεις μου . Ευτυχώς όμως , απο κει που κάπνιζα πριν δυο χρονια 60 τσιγάρα , τώρα τα \'χω κατεβάσει στα 20 . Εκείνο όμως που με σώζει είναι η διατροφή που κανω , σε συνδιασμο με τη καθημερινη μου άσκηση είτε στη φυση (σκαλιζοντας ) είτε στη πολη .
    Το άλλο τώρα που γυρεψες απο το ρεθυμνιωτη όταν με δει .( μα καλά , τόσο αψυς ειναι εκεινος και τόσο γλυκούλης εγώ ; ) . Το μπαρμπουτι λοιπον είναι τα ζάρια , οπότε ο,τι λάχει .
    Πάμε τώρα στη πέμπτη : Απεις = μετα , υστερα . Ξερο καερετι : Το παιρνω απόφαση και δέχομαι τη μοίρα μου . Και βεβαίως επακολουθει η εκτη , που κανει παρέα κάποιος με τον εαυτό του , και παρηγορει ογδις τον άλλο . Αλήθεια , για τη τρίτη δε θα με ρωτήσεις τίποτα ;

    1. avatar Ellıe

     Δεν ήμουν σίγουρη αν η μαντινάδα αφορούσε σε βιωματικές σου εμπειρίες γι\'αυτό δεν έκανα κάποια ερώτηση για τις τρεις πρώτες και περιορίστηκα μόνο να ρωτήσω για την 4η και την 5η (την 6η την κατάλαβα). Δεν ήθελα ούτε αδιάκριτη να γίνω, ούτε και να σε φέρω σε δυσκολη θέση, έχουμε και το κοινό μας μη το ξεχνάς.Χάρη αυτού, εσένα σε έκανα πιο γλυκό και από το δυόσμο μου, και εγώ έγινα η ... πρήξο του φρίξου (δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνουν και όλα, αστούς να αναρωτιούνται) αφού δεν έχεις πρόβλημα, πες μου και για την 3η.
     ΥΓ: Μπράβο που βοήθησες το φίλο σου, μα στο θέμα του καπνίσματος θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα βρε Σοφοκλή, είκοσι τσιγάρα είναι πολλά, άντε να τα κάνουμε δέκα, έστω δεκαπέντε. Ένα πακέτο δεν είναι τα είκοσι, δεν γνωρίζω βλέπεις μετά βεβαιότητας, μιας και δεν έχω καπνίσει ποτέ μου. Καλό βράδυ Σοφοκλή μου, που παρότι είσαι πιο γλυκός και από το δυόσμό μου σε πρήζει αυτο το στριμάδι, η πρήξο του Φρίξου,.Βραστή την λοιπόν και εσύ, για να μάθει να κάθεται φρόνιμα και να λέει λιγότερα λόγια η γλωσσοκοπάνα.Καλά της κάνεις.

     1. avatar Sofokles

      Για το κάπνισμα είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρω .
      Εκείνο που μ\' ανησυχεί όμως σήμερα , είναι που στο δεύτερο ( ολίγον μακροσκελες ) σχολιο δεν βλέπω απάντηση , κι αυτό μ\' ανησυχεί . Ίσως όμως και να μην το πρόλαβες γιατί απ\' ότι παρακολουθούσα ,άργησε πολύ η έλευση του ρεύματος . Επομένως τώρα πια θα το δω το βράδυ , γιατί συνεχίζω να βοηθω το φιλο μου . Μόνο που τώρα προσεχω και για το κρύωμα που μπορεί να προκαλέσει κάποια ίωση , μη τη κολησω κανενους , αμα το κάμει ο διαολος και ( ενδεχομένως ) συναντηθούμε .

 2. avatar Πτερέλαος

  Και .... πολύ στα.... παπάκια μας !!!! Απονομή ανούσιων τιμων μεταξύ αυτών που κυριολεκτικά πουλάνε αέρα κοπανιστο στους Έλληνες εδώ και 12 αιώνες.

 3. avatar ρεθυμνιωτης

  το άσμα των ασμάτων
  Περναγανε ωραια , εκεινη η παρέα « μαυροπουλοι » καμποσοι κι ο « λελαιμ »
  Εκει στο βατοπαιδι κι εγώ σαν αποπαιδι με τρύπιο το σακακκι μου το κρεμ .
  Βαρέθηκα να στεκω , ν\' ακούω και να βλέπω την « όμορφη » παρέα του λελαιμ
  Να τρων και να χοντραινουν κι εμενα να πληθαινουν οι τρύπες στο σακκακι μου το κρεμ.
  Με τούτα και με κείνα , μας ρίξανε στη πεινα , οι άλλοι μα και κεινοι του λελαιμ
  Κι εμενα αφού με δειραν στο τέλος μου το πήραν το τρύπιο το σακκακι μου το κραιμ .
  Με τούτα και με τ\' αλλα , αρπαξαν τη κουτάλα , και φάγαν τον αγλεουρα που λεν
  Κι εμείς να τργουδαμε στιχακια που πονάνε εμείς θα γραψουμ\' ομως το ρεφραίν .
  « Το μύρισα το κρίνο » και σκέφτομαι να γίνω αόρατη συχνότητα F.M
  Ναμπω να διαγουμισω , τα σκάνδαλα να δείξω τα πράσινα , ταμπλε , τα ροζ , τα κρεμ .

  1. avatar Ellıe

   Σκίζεις!

   1. avatar Sofokles

    Χαίρομαι που σ\' επεισα να βρισκόμαστε σε κάποιο χώρο μακρια απο τους αποδελοιπους .
    Στον άλλο χώρο σου απάντησα , και επαναλαμβάνω εδώ , πως η αποκατάσταση μιας βλάβης , δε σημαίνει ότι και το φως θα έρθει αμέσως και μάλιστα καμια φορά καθυστερει αρκετα ). Και τούτο γιατί ελεγχα τακτικα για την έλευση του φωτός αλλα αδικως . Ισως ομως ( δε θυμάμαι καλα ) να οφείλεται στο ότι βρισκομενος στην αναμονή , κάποια στιγμή με επισκευτηκε ο Μορφέας , ενώ δεν περίμενα τέτοια επισκψη . Δεν θυμαμαι ποση ωρα καθισε . Αφου εφυγε , κοιταξα παλι αν έχει έρθει το φως , αλλα αδικως και παλι . Επειδη ομως θεωρησα πως με τη στάση μου τον έδιωξα εγώ , πήγα εγώ σ\' αυτόν επίσκεψη , για να απολογηθώ . Το ότι το φως ήρθε το διαπίστωσα σήμερα το πρωί , και μάλιστα αμεσως μετά την προτροπή μου για εισοδο , οποτε αμεσως πηρα πισω την προτροπή . Επομένως καθυστέρησε παρα πολυ . Θα επανέλθω .

    1. avatar Ellıe

     Υπάρχει μια διαπιστωμένη καθυστέρηση στην ανάρτηση των σχολίων ειδικά τα Σαββατοκύριακα,. Αφού επανήλθε κάποια στιγμή έστω και αργοπορημένα, το φως, πάλι καλά να λέμε γλυκέ μου, μη το πούμε ούτε του παπά. Κάνε μου μια χάρη, όταν θα δέχεσαι επισκέψεις από τον κο Μορφέα, μη διακόπτεις για κανένα λόγο, να το πηγαίνεις συνεχόμενα για να ξεκουράζεσαι, έτσι ώστε μετά τη βίζιτα του κου κοιμήση να είσαι φρέσκος και έτοιμος για όλα (αλλιώς θα το έλεγα, αλλά είμαι κορίτσι πράμα, δεν μου επιτρέπεται να εκφραζομαι έτσι δημόσια, θα κακοχαρακτηριστώ, ζωηρή φαντασία έχεις Σοφοκλή μου, βάλε κάτι σε ..ήσι να κάνει ομοιοκαταληξία και είμαστε εντάξει, αυτό δε μας περιμένει έτσι και αλλιώς όλους μας όταν ξυπνάμε,και μας πάει non stop ώσπου να ξανακοιμηθούμε; )

     1. avatar Sofokles

      Επειδή μ\' επισκεφτηκε ηδη ο Μορφέας , λέω να του κανω συνεχομενη παρεα , σύμφωνα με τη συμβουλή σου . Το μόνο κακο ειναι πωςξυπνωντας θα \'μαι εγώ και το μαξιλάρι μου .
      Δεν ξερω τινα σου πω . Καλυνηχτα ηΚαλημερα . Οποτε θα πω ένα παλιο χαιρετισμο .
      Πολλά τα ετη σας .

     2. avatar Sofokles

      Τώρα να σου πω πράμα κορίτσαρε η να μη σου πω ; Ετσα το κανεις καθε φορα προκαλωντας με ,
      Κι αφού ενδωσω , και γίνω αθυροστωμος ( σαν το καραισκακη ) , μου τα γυρίζεις .
      Απο τη μια εδώ μου το παίζεις κορίτσι πράμα , κι απο την άλλη με προκαλείς ασύστολα .
      Και μη μου πεις παλι , πως ερμηνευσα λαθος , \" τα φρέσκος και έτοιμος για όλα και το ...ησι \" για θα γένουμε απο δέκα χωριά αυτή τη φορά . Λοιπον :
      Μελια , καρυδια ξεχνατα , με προικησεν\' η φυση
      Κι όταν γουστάρεις , κι οντε θες , σ\' αρχίζω στο « χασησι » !!!
      Καθε πρωι απου ξυπνω κι ειν \' η «χολή » πρησμένη
      Ναξερες κακομοιρα μου , ηντα θα σ\' ανημενει !!!!
      Θες κι άλλες η θες και μια με το ....ησω;
      Περιμένω . Μην αργείς .

     3. avatar Ellıe

      Είναι μια συνηθισμένη λέξη ταυτόσημου περιεχομένου των εκφράσεων όλη μέρα \"με πάει (χορό) πηδώντας\",τραβάω κουπί κ πολλών άλλων πολύ πιο σκανδαλιστικών,τις οποίες όταν για οποιαδήποτε λόγο δε μπορείς να εκφράσεις λεκτικά, προκειμένου να ενημερώσεις συνθηματικά τα ενδιαφερόμενα μέρη για το τι τους περιμένει στο πλαίσιο του διπτύχου εργασία κ ευτυχία, κάνεις χρήση της χειρονομίας middle finger,συνήθως,πίσω από την πλάτη σου, ώστε να αρχίσουν να προετοιμάζονται ψυχολογικά για την υποδοχή της ...ευτυχίας. Και αφού αναρωτιέσαι δυόσμέ μου αν μου άρεσε η μαντινάδα,θα σου απαντήσω καταφατικά, ναι μου άρεσε πολύ,κ μιας και με ρωτάς αν θέλω κ άλλες, αντιστρέφω το ερώτημα και σε ρωτώ, κ γιατί να μη θέλω. Όταν παραστεί ανάγκη θα πρωτοτυπώ, θα εξηγούμαι σε ολους μαντιναδάτα, θα ρίχνω τις extra spicy μαντινάδες κ θα είναι κ ευχαριστημένοι.Βλέπεις δεν έχει σημασία τί λες,αλλά πως το λες.Κ εσύ αυτή τη φορά γλυκέ μου Σοφοκλή, έμμετρα το είπες πολύ, πολύ όμορφα.Αυτό ακριβώς εννοούσα προχθές όταν σου είπα,να το τερματίζουμε, τηρώντας πάντα τους κανόνες,όταν δημόσια ανταλλάζουμε σχόλια. Εμμέσως πλην σαφώς,κεκαλυμμένα λέγε ότι θες,πότε ευθέως όμως, η αποκωδικοποίηση είναι αρμοδιότητα της φαντασίας του καθενός,αν υστερεί,δεχόμαστε κ ερωτήσεις για όποιον δεν αντιλαμβάνεται τους παραλληλισμούς, τις οποίες απαντάμε αναλόγως τη σημαντικότητά τους, εφόσον κρίνουμε πως συντρέχει λόγος.ΥΓ: Πες μου πως πάει σήμερα το κρύωμα,πως πήγε η ελαιοσυγκομιδή,πόσα τσιγάρα κάπνισες, κ για την 3η.

     4. avatar Αγρια θυμωμενος , απηυδισμενος και αποφασισμένος

      Αλλα λογια ν\' αγαπιόμαστε . Μου είχες πει πως είσαι περήφανη που μ\' έχεις φιλο .
      Το ιδιο ακριβως ενοιωθα κι εγώ . Μέχρι σήμερα όμως . Ξέρεις αγαπητή μου , μερικοί υποστηρίζουν πως τα όποια συναισθήματα η αισθήματα κάποιου , είναι η φυση του ανθρώπου τέτοια που με κάποια αφορμή μπορούν να διαβουν στην αντιπερα οχθη . Απο δω και περα λοιπον δεν θέλω να σ\' εχω ουτε φιλη , δεν αξίζει το κοπο .
      Θερμη παρακληση : Μη με ξαναπλησιασης. Βρες κάποιο άλλο ηλιθιο να χρησιμοποιείς για παιχνίδι . Τελεια και παύλα ._

     5. avatar !!!!

      Αναφέρθηκα χρησιμοποιώντας την επίμαχη λέξη σε μια τυπική nonstop ημέρα, αυξημένων περιστατικών τύπου \"να γίνει χθές\"του εργασιακού μου βίου,όπου όλοι τρέχουμε πανικόβλητοι,υπερβαίνουμε εαυτο,κάνουμε τη νύχτα μέρα,το κρεβάτι μας αναγνωστήριο,κ καταλήγουμε να κοιμόμαστε πάνω σε μια στοίβα από έγγραφα,με το μάτι κλειστό κ το άλλο ανοιχτό γράφοντας, διατρέχοντας τον κίνδυνο να μας καρφωθεί κανένα πενάκι κ να καταλήξουμε μονόφθαλμοι,για να είμαστε έτοιμοι καθ\'όλα και για τα όλα της επόμενης ημέρας.Σου περιγράφω επίσης πως αναφερόμαστε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μεταξύ μας όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιες ευτυχισμένες καταστάσεις και εσύ λες πως είσαι άγρια θυμωμενος,απηυδισμενος και αποφασισμένος,σέρνοντάς μου τα εξαμάξης για την καθημερινότητα που καλούμαστε να εξυπηρετήσουμε;Γιατί;Μήπως επειδή δε σκάβουμε,θεωρείς πως πάμε κάθε πρωί για περίπατο;Καλύτερα να σκάβαμε,αν δε λαμβαναμε φιρμάνια δεν θα γράφαμε ραβασάκια κ δεν θα πονοκεφάλιαζαμε ούτε εμείς ούτε κανένας.Θα περνάγαμε ζάχαρη, θα είχαμε έννοιες σαν τις δικές σου,δεν θα λειτουργούσαμε σε αυστηρά τυπικό πλαίσιο κ θα απευθυνόμαστε στους φίλους μας όπως εσύ σε εμένα.Δεν το παίρνω προσωπικά,ούτε σου θυμώνω,άλλες οι προσλαμβανουσες,οι απαιτήσεις κ οι ανάγκες οι δικές σου κ άλλες οι δικές μου.Πολλες φορές με παρεξηγησες κάλλες τόσες με πρόσβαλλες.Φτάσαμε κ στο σημείο να πιαστείς από μία ασήμαντη λέξη κ να μου απευθύνθεις έμμετρα οριακά χυδαία.Εχεις δίκιο,φτάνουν οιπροσβολές,δεν γυρεύεις φίλη,κουράστηκα να δίνω τόπο στην οργή.

     6. avatar Δυοσμος

      Φιλενάδα τη πάτησες και μάλιστα άσχημα . Θυμάσαι στο πρώτο ανέκδοτο που πρωτογνωριστηκαμε , τι απάντησες στο καημένο το γεροτσολια , οταν διαπιστωσες πως έκανες λάθος ; επειδή λοιπον δεν ήθελες να παραδεχτείς το λάθος σου ( εγωιστρια) , του απάντησες πως ήταν ένα διαγνωστικο τεστ η κάτι τέτοιο τέλος πάντων .
      Το συνδυασα λοιπον , με καποιες δικες σου λεξεις , ( και λίγα μουκανες , στριμμενη , γλωσσωκοπανα ) κι έκανα κι εγώ τα δικα μου . Κι ενώ ο γεροτσολιας σου απάντησε πολύ ευγενικά , παρ\' ολο που του τα \'σουρες , εσυ απάντησες μ\' ένα περίεργο τρόπο ( δεν βρισκω τη κατάλληλη λέξη να τον χαραχτηρισω και περιοριζομαι στο περίεργος ) . Νομίζω όμως πως ήσουν ολίγον υπερβολική . Με θεωρείς χυδαιο ; μπορεις να με πεις αθυροστωμο , οχι ομως χυδαιο . Εγω ομως σαν καλος φιλος σε συγχωρώ . Γι\' αυτό είναι οι φίλοι . Ασε που σε πιάνω να αντιφασκεις . Στο προηγούμενο σχόλιο μου έλεγες πως σου αρεσε η μαντινάδα και μάλιστα
      πολυ . Κι εδώ μου λες πως αγγιζε τα ορια της χυδαιοτητας . Λοιπον αποφάσισε και πεςμου ποιο απο τα δυο ισχύει . Οσο για το άλλο μωρη αναθεματισμενη ( αυτη ειναι συνηθισμενη προσφωνηση επαε στη κρητη , μην τη παρεξηγησης ; ) αφου ειναι λεξη της καθημερινότητας , γιατί δεν την έγραψες ολακερη ; τι θέλανε τα αποσιωπιτικα μπροστα , και η υπόλοιπη λέξη ξωπισω ; Μεντα , μπορει να είμαι κουζουλος , ολοκουζουλος θα \'λεγα , οχι ομως μπουνταλας .
      Εν πασι περιπτωσει ομως . Σημερα συζηταμε για τη γκαζουρα . Λοιπον δυόσμος μέντα , σημειώσατε 1 - 0 . Περιμένω τη ρεβάνς .

     7. avatar Μέντα

      Αδυνατω να καταλάβω που εντοπίζεις την ανακολουθία,όταν είπα πως μου αρέσε η μαντινάδα σου κ ο τρόπος,που μέσω αυτής, εκφράστηκες.Εστιάζω στην ουσία.Δεν έχω θέμα με την αθυροστομία.Ισα ίσα τη βρίσκω διασκεδαστική.Με προβληματίζουν μόνο οι υποβοσκουσες ταυτόσημου περιεχομένου συνοδές σκέψεις κ προθέσεις αυτής,άνευ ερείσματος κ όχι οι-ας το πούμε κακές- λέξεις.Δεν υπάρχουν για μένα κακές κ πονηρές λέξεις,γιαυτό κ καθημερινά τις χρησιμοποιώ όλες(είμαι κ εγώ αθυροστομη).Οι σκέψεις μας τις κάνουν κακές.Η μαντινάδα σου,είπα,πως είναι τόσο ωραία ώστε θα αρχίσω να τη χρησιμοποιώ κ εγώ.Μάλιστα σε προέτρεψα να γράψεις κ άλλες.Το ίδιο θα σου πω τώρα.Μα είναι ωραία ομως,μόνο όταν την απευθύνουμε γενικά,αόριστα κ μεταφορικά.Όταν περιορίζουμε τους αποδέκτες στο εξής ένα πρόσωπο με το οποίο τυχαίνει να διατηρούμε μόνο φιλικές σχέσεις κ εξαπολυουμε αναίτια μύδρους εις βάρος του,δηλώνοντας πως είμαστε άγρια θυμωμενοι,απηυδισμενοι κ αποφασισμένοι μόνο κ μόνο επειδή διευκρινησε πως δεν κυριολεκτούσε όταν αναφερόταν σε nonstop γμσια,τότε μάλλον κατά κυριολεξία γίνεται εκ μέρους μας η χρήση της,με αποτέλεσμα από χαριτωμένη να μετατρέπεται σε οριακά χυδαία.Αυτό εννοούσα,λέγοντας τα παραπάνω μιας κ ήταν ακατανόητη τόσο η αντίδρασή σου,κ όσο τα λεγόμενά σου.Τι συνέβη;Προτίμησα αυτή έναντι άλλων παρόμοιων εκφράσεων που χρησιμοποιούμε όλοι μας κάθε μέρα,γιατί είναι η πιο συνηθισμένη κ η πιο σεμνή.Όσο σεμνή κ να είναι όμως,ολάκερη δε λέγεται, υπάρχει κίνδυνος να κοπεί το ρεύμα.Φιλοι ξανά.

     8. avatar Δυοσμος

      Φιλενάδα , θυμάσαι στο πρώτο ανέκδοτο , που μου ζητούσες και μια μαντινάδα ;
      Θυμάσαι που άργησα να καταλάβω πως ήθελες δική μου μαντινάδα ;
      Στο τέλος όμως το κατάλαβα , και μάλιστα χρησιμοποίησα τη φράση \" επηγε το βουι στο νερό \" .ε λοιπον κάτι τέτοιο έγινε και τώρα . Και ξέρεις τι εφταιξε ; εκεινο το νον στοπ ηντα διαολο το \' θελες ; αφου σου \'χω πει πως δεν είμαι αγγλομαθης , επομενως μη μου ξαναβαλλεις αλλη φορα ξενες λεξεις . Δοξα τω θεω η γλώσσα μας είναι τόσο πλούσια , που μπορούμε ένα πράγμα να το πούμε καμια φορά και με δέκα ίσως διαφορετικές λε ξεις .
      Θα μπορούσες λοιπον να μου πεις : Σκοτώνομαι στη δουλεια , εχω μπαιλντισει με τη δουλεια υποφερω με τη δουλεια , ξεπατωνομαι στη δουλεια και κάμποσα ακόμα . Εσυ προτίμησε το γ ....μαι στη δουλεια . Επομενως θεωρω πως ολίγον τα γύρευε ο πωπος σου . Μη τα ρίχνεις λοιπον όλα σε μενα . Λοιπον σου στέλνω τη μαντινάδα όπως εσύ τη φα νταζοσουν , και είναι ταυτόχρονα μια φιλική συμβουλή :
      Βρες κάποιο για τσ \' αργαδινες , να σε ισσοροπησει
      Απ \' τση δουλειας το αγριο , καθημερνο « μεθησι » .
      Ελπιζω να μη μου μου προσαψεις και γι\' αυτό , το οριο της χυδαιοτητας .
      Κατι αλλο τωρα . Γιατι επιμενεις στα ιδια πραγματα , αφου σου εξήγησα ότι αυτό που έκανα δεν ήταν τίποτα άλλο , απο μια γκαζουρα . Εκτος κι αν νομίζεις πως όλα αυτά τα εννοούσα , και κατόπιν τα πήρα πισω . Αν αυτό πιστεύεις , τοτε δεν έμαθες απολύτως τίποτα για μενα και το χαραχτηρα μου .

     9. avatar Μέντα

      Αφού σου είπα βρε Σοφοκλή μου \"φίλοι ξανά\", συνεπώς δεν επιμένω σε κάτι, δε νομίζω τίποτα, δε σε παρεξηγώ και δε σου προσάπτω κάτι, εκφράσου ελεύθερα. Η σύγχιση προέκυψε γιατί με μπέρδεψε η απάντησή σου που έλεγες πως είσαι άγρια θυμωμένος και όλα τα υπόλοιπα. Αφού όμως στη συνέχεια δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις εκατέρωθεν,το θέμα από πρήξαν θεωρείται πλέον ως λήξαν. Όλα καλά, φίλοι ξανά.

  2. avatar χαχαχαχαχαχαχαχα

   ο τσιπροπετσίτης σώζει , ξεχνά και νομίζει ότι μπορεί να καταγγείλει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει