Εγκαινιάστηκε χθες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ανοίγει αύριο Τρίτη 15 Οκτωβρίου η έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil».

Μικροί και μεγάλοι πήγαν στο μουσείο για να δουν τα αγαπημένα παιχνίδια προσαρμοσμένα στο κλίμα των ημερών, καθώς πλησιάζει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της Playmobil, παρουσιάζει πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών), κατασκευασμένα με φιγούρες και εξαρτήματα Playmobil, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Οι πρόσφυγες της Πάργας, ο όρκος των Φιλικών, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης να διαβαίνει τον Προύθο ποταμό, η Πολιορκία της Τριπολιτσάς, η έξοδος του Μεσολογγίου είναι μερικές μόνο από τις απεικονίσεις.

Επιπλέον, πάνω από 80 πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, αποδίδονται σε φιγούρες Playmobil και παρουσιάζονται συνοδευόμενοι από σύντομο βιογραφικό τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Μάιο 2020.

Ώρες λειτουργίας (από 15 Οκτωβρίου 2019)

  • Τρίτη- Κυριακή: 9:00-14:00
  • Είσοδος Ελεύθερη

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.