Στους δρόμους οι φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία κατά των νομοθετικών πρωτοβουλιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


ΕΛΛΑΔΑ
13:52
11/10/2019
Στους δρόμους οι φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη
2
loading

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα έκαναν σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι Τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να μην προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τον νόμο-πλαίσιο, να επανέλθει η ρύθμιση για το ακαδημαϊκό άσυλο και να αποσυρθούν οι επιμέρους διατάξεις για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Υγείας.

Οι φοιτητές έκαναν και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

«Η σημερινή κινητοποίηση έχει ξεκινήσει από Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις συλλόγων. Αφορά στα μέτρα, τα οποία έχουν εξαγγελθεί και στον νέο νόμο πλαίσιο, που είναι "στα σκαριά". Αφορά και στο χθεσινό κατατεθέν νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την εξίσωση δημόσιων – ιδιωτικών πτυχίων, αλλά και σε όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και θα συνοψισθούν σε έναν νέο νόμο πλαίσιο μέχρι τον Νοέμβρη. Διαδηλώνουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και τις διαγραφές, στις αξιολογήσεις και στη διάλυση των πτυχίων μας, ενάντια στο νέο λύκειο και εξεταστικό κάτεργο για τη βάση του δέκα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Συλλόγου Φιλολογίας, Σωτήρης Β.

«Σήμερα κάνουμε καταλήψεις και πορεία. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, στο υπουργείο αλλά και στις πρυτανείες, προκειμένου να βγάλουν καταδικαστικές αποφάσεις και να ακούσουν τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων» πρόσθεσε ο φοιτητής, διευκρινίζοντας πως στην κινητοποίηση με καταλήψεις και αποφάσεις Συλλόγων συμμετέχουν η Αρχιτεκτονική, το Ιστορικό- Αρχαιολογικό και το Φιλολογικό και στην πορεία το Γαλλικό, το Μουσικό, η Πληροφορική και η Ιατρική.

(φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ο κόσμος πάει μπροστά παντού εκτός από εδώ

    Φυσικά αν γίνουν όπως τα πανεπιστήμια του εξωτερικού και οι φοιτητές διαβάζουν όλη μέρα και νύχτα αλλοιώς πάνε σπίτι τους, πως θα ξενυχτάμε κάθε βράδυ, πως θα εγγραφόμαστε στα διάφορα κόμματα να τοιχοκολούμε αφίσες, πως θα έχει κόσμο το ΚΚΕ για να φωνάζει "αντίσταση και πάλι μη σκύβεις το κεφάλι". Τελικά νομίζω ότι όσο πιο πολύ φωνάζετε τόσο πιο πολύ σκύβουμε το κεφάλι όλοι μας. Τελικά το πανεπιστήμιο τι βγάζει. Αν είχαμε το σύστημα που πάνε να εφαρμόσουν και θα το πετύχουν τελικά λόγω ΕΕ ο Τσίπρας δεν θα είχε πτυχίο σήμερα. Θα τον είχαν πετάξει έξω από την πρώτη χρονιά.

  2. avatar fire40

    Με τον Γαβρόγλου διαμαρτυρίες. Με την Κεραμέως πάλι διαμαρτυρίες. Τελικά τι θέλουν οι φοιτητές από το Πανεπιστήμιο; Από την άλλη τα ιδρύματα γιατί δεν κρατούν μια γραμμή όλα τα χρόνια τους αλλά αλλάζουν τους κανόνες τους κατά πως φυσάει η πολιτική; Αυτός είναι ο ρόλος τους;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει